Home Gaming Ontdek deze 360Hz gaming monitors!

Ontdek deze 360Hz gaming monitors!

by Rob
gaming monitors

Als je een monitor gebruikt om te gamen, moet deze de hoogst mogelijke refreshrate hebben. Tot voor kort was een verversingssnelheid van 240Hz de beste optie maar dat gaat veranderen. 360Hz wordt de nieuwe “highest level”. Ontdek op Technika10 maar alvast deze 360Hz gaming monitors!

Wat betekent de term refreshrate bij gaming monitors?

De term refreshrate bij gaming monitors kun je het beste vertalen als “verversingssnelheid”. Het is hierbij goed te weten dat de beelden op een gaming monitor voor thuis wordt vormgegeven door een stilstaande beelden achter elkaar te zetten en in een hoog tempo achter elkaar weer te geven. Een refreshrate van een gaming monitor geeft een indicatie over het aantal beelden wat wordt weergegeven per seconde en dit wordt aangegeven in Hertz. Hoe hoger deze verversingssnelheid, hoe vloeiender de beelden zullen zijn. 

De meest voorkomende refresh rates (op dit moment) zijn 60, 75, 144 en 240 Hertz. Een beginnende gamer die veelvuldig adventure- of strategy games speelt, heeft aan een 60 Hz monitor genoeg. Voor shooter- of racegames is een 75HZ echter een betere keuze. Als je en wat fanatieke gamer bent is een 144HZ game monitor een must have. De professionele e-sporters maken gebruik van 240Hz gaming monitors maar dit gaat veranderen. Zij kunnen hun game PC binnenkort aansluiten op een 360Hz monitor. Welke fabrikanten deze next level gaming monitors aanbieden lees je hieronder.

De beste gaming monitors zijn nu 360Hz schermen

Eerder dit jaar heeft Asus als eerste fabrikant aangekondigd dat de beste gaming monitors zijn nu 360Hz schermen zijn. Zij bewijzen dit met het uitbrengen van de Asus ROG Swift 360Hz PG259QN. We hebben het hier over een monitor met een Full HD resolutie dus 1920×1080 pixels. Het kan zijn dat dit je tegenvalt omdat er ook 4K gaming monitors zijn die een veel hogere resolutie hebben. Asus heeft echter deze keuze moeten maken omdat de videokaarten niet capabel zijn om bij een hoge schermresolutie ook deze indrukwekkende verversingssnelheid te realiseren. De Asus ROG Swift 360Hz PG259QN is een 24.5 inch scherm (schermdiagonaal van 60,96 CM) met een kijkhoek van 178°. De kleuren zullen dus niet waarneembaar vertekenen.

Uiteraard mag een merk als MSI niet achterblijven als er wordt aangekondigd dat de beste gaming monitors nu 360Hz schermen zijn en dat doet het merk ook niet. De MSI Oculux NXG253R is een 360Hz scherm. Het is een full-HD (24.5 inch) scherm dat volledig geschikt is voor e-sports doeleinden. Ook Dell heeft een 360Hz scherm in het aanbod opgenomen. De Dell Alienware AW2521H is een 24.5 inch scherm dat G-sync ondersteunt. Dit is een technologie dat helpt om tearing en stuttering (dus haperingen) te verhelpen. De Dell Alienware AW2521H is een IPS paneel en heeft dus het hoogste kleurbereik. De graphics van de games worden het meest natuurgetrouw weergeven.

Tot slot mag de Acer Predator X25 niet in dit rijtje ontbreken als we de beste gaming monitors met 360Hz schermen onder je aandacht brengen. Ook dit is een 24.5 inch scherm met een Full HD (1080p) resolutie. Het scherm is voorzien van de bekende adaptive light technologie, waarbij de LED verlichting aan de achterzijde van de TV dezelfde kleur hebben als het scherm. Ook dit scherm heeft G-Sync ondersteuning en maakt gebruik van lightSense en colorSense. De laatstgenoemde technologieën zorgen ervoor dat het scherm automatisch de helderheid en de kleurweergave zal aanpassen op het omgevingslicht. 

Deze vier gaming monitors met 360Hz schermen leggen de lat weer een stuk hoger op gebied van gamen, iets wat uiteraard wel past bij deze branche. Het is aan jou de kunst om een goede keuze te maken uit deze opties. Dat zal niet eens zo eenvoudig zijn. 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer