Home Tips Geniet thuis optimaal van je favoriete artiesten met deze geluidsinstallaties

Geniet thuis optimaal van je favoriete artiesten met deze geluidsinstallaties

by Redactie
Geniet thuis optimaal van je favoriete artiesten met deze geluidsinstallaties

Vind je het heerlijk om aan het eind van de dag een uurtje naar je favoriete muziek te luisteren vanuit de stoel in de woonkamer? Een moment van bezinning, bijkomen van een dag hard werken of studeren, even helemaal niks. Het aanbod aan geluidsinstallaties voor thuis is groot. Hoe maak je hierin de juiste keuze? Op basis van welke factoren zijn de diverse geluidsinstallaties met elkaar te vergelijken? Dit artikel zet een aantal interessante modellen voor je op een rijtje.  

Tip: bij een aanbieder als Teufel apparatuur kopen, verzekert je van kwalitatief goede producten. Niet alleen gaan deze apparaten lang mee, ook voorzien ze je van een hoog niveau geluidskwaliteit. Apparatuur waar je jaren plezier van zal hebben! 

Vaste en bluetooth geluidsinstallaties

Bij het vergelijken van geluidsinstallaties is het allereerst zaak om een keuze te maken tussen vaste installaties als de Ultima 20 en apparaten die je eenvoudig verplaatst; de bluetooth speakers. Het voordeel van een bluetooth speaker is de mogelijkheid om deze ook op je kantoor te zetten, of bijvoorbeeld mee te nemen naar het park tijdens een uitje met vrienden of het gezin. Andersom biedt een vaste installatie het voordeel dat deze kan worden aangesloten op een bestaande installatie en dat je hiermee kunt genieten van een echt stereo geluid, met een linker- en rechterspeaker. De Ultima 20 is daarbij een sieraad voor ieder interieur! Ook is dit vaste model scherper geprijsd dan de meeste bluetooth speakers. 

Tip: houd er rekening mee dat niet alle modellen bluetooth speakers even geschikt zijn voor het gebruik hiervan buiten je woning. Je vindt het vaak terug in de productomschrijving van deze speakers.  

Mogelijkheden om muziek af te spelen 

Een ander belangrijk aspect is de compatibiliteit van de speakers met externe apparatuur. Wil je muziek bijvoorbeeld rechtstreeks vanaf je mobiele telefoon op de muziekinstallatie in huis af kunnen spelen, of steek je de stekker van de installatie in een cd-speler of radio? Een boekenplankspeaker, zoals de Ultima 20, biedt geen compatibiliteit met mobiele telefoons. Kijk je naar een bluetooth speaker als de MOTIV® GO van Teufel, dan heb je die mogelijkheid wel. 

Andere factoren om rekening mee te houden 

Gebruik je naast de speaker ook een versterker? Kijk in dat geval of de vermogens van beide apparaten op elkaar afgestemd zijn. Een speaker met een hoog wattage kan niet harder dan een model met een iets lager wattage. Het wattage vertelt je hoeveel watt een speaker kan verwerken; het toont je met welk wattage een speaker belast kan worden zonder kapot te gaan. Zorg daarom dat het wattage van een versterker nagenoeg overeenkomt met het wattage van de speaker. 

In het najaar van 2023 wordt de boekenplankspeaker Ultima uitgebreid met de actieve Ultima 20 speaker. Het grote voordeel hiervan is dat je dan geen losse versterker meer nodig hebt, omdat die geïntegreerd is in de speaker. Dit biedt vooral in kleinere ruimtes een uitkomst.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer