Home Smartphones & Tablets Goedkoop mobiel bellen? De 3 basistips!

Goedkoop mobiel bellen? De 3 basistips!

by Redactie
6 redenen waarom je een refurbished telefoon moet nemen

Bellen, mailen, appen, bankzaken, vergaderen… We doen het tegenwoordig allemaal vanaf onze mobiele telefoon. En dat is ook goed te begrijpen, want op deze handige apparaatjes is het allemaal in een paar klikken te doen. Maar waar een mobiele telefoon tegenwoordig een eerste levensbehoefte is voor de meeste mensen, is de prijs nog niet zo laag. Want meestal dalen de prijzen snel wanneer iets heel gangbaar wordt. Zo niet bij mobiele telefonie. Want naast de kosten van het toestel zijn er de kosten van een abonnement voor zowel het bellen als de data. Toch zijn er drie tips die eigenlijk iedereen moet weten om de kosten een beetje overzichtelijk te houden. Welke dat zijn? Lees snel verder.

1.     Welk model?

De eerste tip die je niet moet vergeten is dat je écht niet altijd voor het laatste en nieuwste model hoeft te gaan. Een goedkope én goede Samsung telefoon gaan gewoon heel goed samen. Kijk hierbij alleen eens verder dan de standaard, nieuwste modellen. Zeker bij merken zoals Samsung zul je snel zien dat er veel meer op de markt is dan alleen de laatst uitgebrachte smartphone. Er zijn veel modellen en ieder heeft zijn eigen sterke en minder sterke punten. Die laatstgenoemde punten hoeven echter voor jou geen probleem te zijn, het ligt er namelijk maar net aan wat jij van een telefoon wilt. Ben jij een hobbyfotograaf? Dan kan het handig zijn om een fantastische camera te hebben. Ben je dit niet? Dan is een iets goedkopere Samsung wellicht ook mogelijk. Niet ieder merk brengt zoveel varianten op de markt, maar bij Samsung heb je daarin volop keuze. En daarnaast zijn ze wel allemaal voorzien van het fijne Android-systeem waardoor alle apps gewoon eenvoudig te downloaden zijn en razendsnel werken.

2.     Tweede ronde?

Vaak sluit je bij het nemen van een abonnement een contract af inclusief toestel voor twee jaar. Maar tijd vliegt, ook deze twee jaar is waarschijnlijk zó voorbij. Vergeet niet aan het einde van deze twee jaar je abonnement over te sluiten naar een Sim Only variant van een voordelige aanbieder. Vaak verlengen providers de huidige abonnementen op vrij subtiele manier, waardoor je niet door hebt dat je nog steeds te veel betaalt voor je minuten.

3.     Los gekocht

Naast dat je een abonnement inclusief toestel kunt nemen, kun je ook kiezen voor een nieuw los toestel met een Sim Only abonnement. Maak de rekensom hoeveel je dit per maand scheelt en doe dat keer 24. Is dit een aanzienlijk bedrag? Ga dan voor een los toestel en neem een Sim Only abonnement. Bij dat losse toestel kun je de kosten behoorlijk drukken door voor een refurbished variant te gaan. Deze zijn vaak qua kwaliteit van hoog niveau, maar voor een fractie van de prijs.

Kortom, mobiel bellen is voor veel huishoudens en gezinnen een behoorlijke kostenpost. Je kunt dit echter wel beperken door een aantal slimme trucs toe te passen. Wees alert op welk abonnement je hebt en je zult zien dat je maandelijkse lasten behoorlijk kunnen gaan dalen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer