Home Gadgets Google Home lamp, dit zijn interessante opties

Google Home lamp, dit zijn interessante opties

by Rob
Google Home lamp

Thomas Edison had nooit durven dromen dat we een kleine eeuw na zijn overlijden massaal gebruik maken van slimme lampen. Deze smart verlichting zoals de Google Home lamp is onze nieuwe standaard in verlichting, zoals de gloeilamp dit ook was. Ben je er ook klaar voor om je verlichting met een app of via spraakcommando te bedienen? Dit zijn interessante opties als je op zoek bent naar een Google Home lamp.

Google Home lamp als een van de vele smarthome opties

Steeds meer mensen maken gebruik van de veelzijdige Google Home opties. Je hoeft je er maar even in te verdiepen om te ontdekken dat Google Home veel meer biedt dan een speaker met een internetverbinding en een stem assistent. Met een slimme thuis hub (zoals de Google Nest Hub) kun je een veelzijdigheid aan smarthome-apparaten bedienen. De Google Home lamp is een van de vele smarthome opties maar je kunt ook denken aan slimme thermostaten, slimme camera’s of slimme stekkers.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Google Home Smart lamp 

Als je op zoek bent naar een Google Home Smart lamp zul je merken dat je flink wat keuzemogelijkheden hebt. Het belangrijkste waar moet je op letten bij het kopen van een Google Home Smart lamp is dat deze compatibel is met Google Home. Dit staat uiteraard in de productbeschrijvingen vermeld met de tekst: ”Works With Google Assistant”. Er zijn lampen die direct met Wifi verbonden zijn.  

Let op, er zijn lampen waarbij je een bridge nodig om de lamp smart te maken. Deze bridge zorgt voor de verbinding met Google Home. Met dit communicatieprotocol maak je er dus hiermee een Wifi lamp van. Een veelgebruikte optie is de Philips Hue Bridge. Naast Wifi lampen zijn er ook nog Bluetooth lampen en deze lampen kun je verbinden je smartphone of tablet. Een veelgebruikte optie hierin zijn de Philips Hue bluetooth lampen.   

Yeelight Google Home smart verlichting of een andere optie?

Naast de slimme Philips Hue lampen zijn er nog zeer veel andere opties van lampen die je kunt connecten met het systeem van Google. Een van de bekendere opties is Yeelight Google Home smart verlichting. Als we kijken naar de onafhankelijke reviews van gespecialiseerde sites komen deze opvallende lampen van Yeelight (van het merk Xiaomi) zeer vaak naar voren. Deze lampen werken met Wifi dus je hebt geen bridge nodig.

Dit zijn de meest interessante opties in Google Home lampen

  • Philips Hue lampen
  • Yeelight Google Home smart verlichting
  • IKEA TRÅDFRI
  • Innr smart verlichting
  • Calex Smart Home lampen 
  • Trust KlikAanKlikUit lampen

Tot slot is het goed om je te attenderen op het feit dat je zeker wel moet nagaan of de systemen eventueel uit te breiden zijn met lampen van andere merken. Het is immers niet bij ieder merk het geval. Dit is zeker wel een belangrijk punt bij het maken van een toekomstgerichte keuze als je gebruik wilt maken van innovatieve verlichting die de werking van de gloeilamp echt zullen doen vergeten.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer