Home Tips Google Nest Hub 2, een must-have of hier toch nog een nachtje over slapen?

Google Nest Hub 2, een must-have of hier toch nog een nachtje over slapen?

by Rob
Google Nest Hub 2

Dat de smart home toepassingen steeds verder ontwikkeld worden, blijkt wel uit de tweede Google Nest Hub generatie die in maart 2021 op de markt is gekomen. De Google Nest Hub 2 is niet alleen een speaker maar ook een Chromecast, je smart home bediening, je wekker en een geavanceerde toepassing om je slaapkwaliteit te meten en te verbeteren. Is deze Google Nest Hub 2 een absolute must have of moet je hier nog een nachtje over slapen? In deze Google Nest Hub 2 review ontdek je het antwoord.


Google Nest Hub (2e generatie) - Charcoal
Per stuk | Smart speaker | Multiroom
1
Google Nest Hub (2e generatie) - Charcoal
€99,00
op voorraad
Mediamarkt.nl
Google Nest Hub (2e generatie) - Chalk
Per stuk | Smart speaker | Multiroom
2
Google Nest Hub (2e generatie) - Chalk
€99,00
Bcc.nl

Waarom deze Google Nest Hub 2 review?

De reden dat we deze Google Nest Hub 2 review op deze website hebben geplaatst, hebben we al een beetje verklapt: de ontwikkelingen op smart home gebied gaan snel en zijn bijna niet bij te houden. Bij het lezen van het nieuws dat er een tweede Nest Hub generatie op de markt is gekomen, zul je jezelf ongetwijfeld afvragen wat de toegevoegde waarde hiervan is. Is dit een must have smart home toepassing waarvan je slapeloze nachten hebt als je deze Nest Hub 2 niet op je nachtkastje hebt staan? Je zou het bijna denken want deze Google Nest Hub 2 beschikt over een nieuwe functie: sleep sensing. Als je net als vele anderen wilt weten of deze nieuwe functionaliteit de moeite waard is om deze next gen nest Hub te kopen, begrijp je direct waarom we deze Google Nest Hub 2 review gepubliceerd hebben. Wij waren immers ook erg benieuwd!

Kennismaken met de Nest Hub 2

Laten we onze kennismaking met de Nest Hub 2 beginnen met een uitleg wat een Google Nest hub is en wat je ermee kunt doen. In oktober 2018 introduceerde Google zijn eerste smart display in vorm van de Nest Hub. Deze slimme display vormde een onderdeel van de vele andere smart home toepassingen zoals smart speakers, de Google home lamp en smart TV’s. De Nest Hub werd gelanceerd als aanvulling op de Google Home speakers. Deze Google Home toepassing kun je zien als een slimme speaker die is voorzien van een 7 inch display. Deze slimme speakers kun je bedienen met stemopdrachten maar ook via het touchscreen bedienen. Daarnaast kun je de Nest Hub gebruiken als fotolijstje, wekker, een scherm voor als de deurbel gaat en als afstandsbediening voor bijvoorbeeld je verlichting en verwarming in huis. Drie jaar na de introductie van de Nest Hub is de volgende stap gezet door het op de markt brengen van de Google Nest Hub 2nd gen. Een goede reden om te ontdekken wat deze generatie meer te bieden heeft als zijn voorganger.

Dit is de toegevoegde waarde van de Google Nest Hub 2nd gen

Als je de eerste generatie en de Google Nest Hub 2nd gen naast elkaar legt, zie je nauwelijks verschillen buiten het feit dat de rand van het scherm iets anders (in dit geval wat moderner) is vormgegeven. Ook de nieuwste versie is voorzien van een 7 inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Onder “de motorkap” is er wel het een en ander veranderd waardoor de Google Nest Hub 2nd gen een duidelijke toegevoegde waarde biedt ten opzichte van het oorspronkelijke model. Je kunt deze Smart Home voorziening gebruiken voor het casten van bijvoorbeeld YouTube, Netflix of Disney Plus maar je kunt de Google Nest Hub ook gebruiken als kleine televisie door live TV te streamen. Je hebt dus de mogelijkheden om films en series via onder andere Netflix en Disney+ te bekijken. De Google Nest Hub 2nd gen biedt echter veel meer mogelijkheden. Zo is onder andere het geluidsniveau van deze tweede Nest Hub een flink stuk verbeterd en kun je de Sleep Sensing functionaliteit zeker zien als toegevoegde waarde.

Sleep Sensing als een verbetering die is doorgevoerd in de nieuwste Google Nest Hup

Als we een blik werpen op de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de nieuwste Google Nest Hup komen we uiteraard als eerste uit op de Sleep Sensing optie. Je leest het goed: dit apparaat kan jouw slaapgedrag bijhouden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Soli-radar chip om je bewegingen vast te stellen in combinatie hoe je ademt, snurkt en/of hoest. Deze sleep tracker is niet voorzien van een camera dus wees gerust, andere activiteiten in bed worden niet vastgelegd. Je privacy is uiteraard wel gewaarborgd. Je kunt wel iedere ochtend zien hoe lang je geslapen hebt, hoe vaak je wakker bent geweest en (als je het wil weten) of je gesnurkt hebt. In deze presentatie worden je ook adviezen gegeven hoe je de slaapkwaliteit kunt verbeteren. Hierbij worden ook aspecten als de omgevingslicht en de temperatuur in je slaapkamer bijgehouden. Voor de volledigheid is het goed te vermelden dat deze slaap informatie voorlopig gratis te zien is maar dat er geen garantie is gegeven dat dit zo blijft. Het is niet uitgesloten dat je hier in de toekomst een abonnement voor moet afsluiten.

Verbetering van het geluidsniveau van de Nest Hub 2

Een andere functie die door het gebruik van de Soli-radar mogelijk is geworden is het bedienen van deze nieuwste Google Nest Hup door middel van veeggebaren. Dit is echter een functionaliteit die in de kinderschoenen staat en vrij minimaal toepasbaar is. Er is dus wat te wensen voor de derde Google Nest Hup generatie. Wat wel een aanzienlijke verbetering is in de Google Nest Hub 2 is de geluidskwaliteit. Alleen al om deze reden is de Google Nest Hub 2 voor veel mensen een must have! De verbeterde speakers in dit apparaat klinken een stuk beter dan bij de eerste uitvoering het geval is. Het feit dat er bij deze versie gebruik is gemaakt van onder andere de Nest Audio, is voor veel mensen een absolute game changer. Dankzij een grotere speaker is het geluid veel luider en helderder. Daarnaast is de bass een stuk voller. Tevens is dit systeem nu voorzien van drie microfoons die het geluid beter detecteren. Deze verbetering van het geluidsniveau is een welkome upgrade die ook zeker nodig was.

Google Nest Hub 2 kopen?

De tweede generatie Google Nest Hub is verkrijgbaar in het wit en donkergrijs. Bij de meeste aanbieders ligt de prijs van de eerste- en tweede generatie ongeveer gelijk maar de kans is uiteraard groot dat de eerste reeks uitgefaseerd wordt. In dat geval is het zeker niet uitgesloten dat je een interessante Google Nest Hub aanbieding tegenkomt. In dat geval moet je een overweging maken: een Google Nest Hub 2 kopen of profiteren van de Google Nest Hub aanbieding? Is de Google Nest Hub 2 een must have of moet je hier nog een nachtje over slapen? Wat ons betreft is deze smart home device een uitstekende toevoeging aan een modern huishouden. De bediening en de installatie van dit apparaat is vrij eenvoudig, zoals je mag verwachten van een Smart Home device. De Google Nest Hub 2 is een fijn apparaat die voorzien is van een flink aantal verbeteringen ten opzichte van het eerste model. Je kunt zeker spreken over een upgrade. Wat ons betreft hoef je er géén nachtje over te slapen om deze keuze te maken!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer