Home Gadgets Gratis films streamen? Het kan met de Kodi Mediabox

Gratis films streamen? Het kan met de Kodi Mediabox

by Rosalyn van Moorselaar
Gratis films streamen? Het kan met de Kodi Mediabox

Een Kodi mediabox is eigenlijk een mediabox waarop Kodi draait, want Kodi is software en geen kastje. Het Kodi kastje maakt alles mogelijk van het afspelen van muziek tot het streamen van films en tv-programma’s, maar je kan er ook foto’s mee bekijken. Kodi wordt wereldwijd gebruikt, dus je kan op internet overal informatie vinden hoe je het moet gebruiken en op welke manier je de add-ons moet installeren. Deze add-ons zorgen voor de functionaliteit zodat je bijvoorbeeld live buitenlandse tv-zenders kan bekijken. Maar het is ook mogelijk om ‘uitzending gemist’ te streamen op tv met de Kodi mediabox. Er zijn ongeveer 1.000 officiële add-ons en vele illegale. Wat belangrijk is om te weten is dat Kodi een 100% open source is.

Wat is een open source?

Natuurlijk maak je het liefst gebruik van gratis maar ook goede en betrouwbare software. Dit soort software wordt gebouwd door specialisten uit de community en kan en wordt constant verbeterd door die gemeenschap. Het is misschien een vreemd idee maar er is een grote groep mensen die gedreven wordt door technologische uitdagingen. Deze groep enthousiastelingen worden hebben een gevoel van rechtvaardigheid en het idee dat iedereen elkaar moet helpen. Ze genieten van de mogelijkheid om kennis te kunnen delen en de waardering die een goed gratis product oplevert. En soms komen ze door hun werk in de open source ook in contact met een groot bedrijf die hen opmerkt door hun specifieke kwaliteiten. De open source is er dus voor iedereen en ook voor jou.

Lees ook: Is jouw kind oud genoeg om Fortnite te spelen?

Hoe werkt het Kodi kastje?

Het is bijzonder eenvoudig om een Kodi mediabox te maken. Je hoeft alleen de software maar te downloaden op je laptop of pc. Daarna kan je alles wat je wilt streamen op tv. Het is ook mogelijk op OSX, iOS, Android of Linux. Ben jij een hobbyist op het gebied van software, dan is het wellicht een leuke uitdaging om een Raspberry Pi tot een Kodi mediabox om te vormen. Hiertoe programmeer je zelf een SD-kaart en laat je de Raspberry functioneren als mediaplayer. Ook als starterspakket voor NOOBS is Kodi een leuke optie.

Kodi kastje

Een beetje hulp is nooit weg

Een Kodi kastje is dus een ideale tool om films en series te streamen. Maar het vinden van een goede add-on kan behoorlijk tijdrovend worden omdat er inmiddels zovele beschikbaar zijn. Dan is het tijd voor een reposotiry waarmee je tientallen kanalen in één keer kan downloaden. Met SuperRepro installeer met één handeling een groot aantal goede add-ons. Het installeren van SuperRepro is niet moeilijk. Je gaat binnen de Kodi-interface naar System. Daarna kies je voor File Manager en vervolgens kan je dan een op Add Source een url invullen. De juiste code voor SuperRepro kan je probleemloos vinden op het Net. Geef het programma een naam. Dat kan SuperRepro worden maar ook een willekeurige term. Druk op OK en verschijnt de gekozen naam aan de linkerkant als een nieuwe optie die je kan gebruiken.

Veel plezier en succes met je Kodi Mediabox!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer