Home Smartphones & Tablets Haal het meeste uit je smartphone met deze slimme gadgets

Haal het meeste uit je smartphone met deze slimme gadgets

by Redactie
vHaal het meeste uit je smartphone met deze slimme gadgets

Er zijn talloze handige gadgets beschikbaar waardoor je nóg meer uit je smartphone haalt. Van cameralenzen en statieven tot microfoons en gimbals, door deze producten in huis te halen kun je echt professionele video’s en foto’s maken. Wij hebben de handigste gadgets voor jou op een rijtje gezet. Deze items zijn ook erg leuk om cadeau te doen aan iemand die helemaal vergroeid is met zijn of haar telefoon!

Smartphone lens voor nog mooiere foto’s

Met een speciale lens voor je telefoon breng je jouw fotografie naar een nog hoger niveau. Je maakt beelden van een stuk hogere kwaliteit door een smartphone lens voor de lens van je toestel te plaatsen. Ook heb je de keuze uit verschillende soorten lenzen, waardoor je ook speciale effecten toe kunt passen. Kies bijvoorbeeld voor een fisheye lens, waardoor het beeld op een grappige manier vervormd wordt, of ga voor een telelens om ver in te kunnen zoomen met je mobiel. Er zijn vele verschillende soorten verkrijgbaar, van een paar tientjes tot honderden euro’s.

Kwalitatieve foto’s met een smartphone statief

Als je gek bent op fotograferen is het ook een goed idee om een smartphone statief aan te schaffen. De meeste telefoon statieven zijn compatibel met telefoons van ieder merk en model. Vaak is het statief voorzien van een afstandsbediening waardoor je via Bluetooth ook van een afstandje leuke foto’s kunt schieten. Net als bij traditionele statieven heb je de keuze uit diverse modellen, zoals een monopod, driepoot statief of statieven met flexibele poten. Hierdoor kun je foto’s maken vanuit een uniek perspectief omdat je het statief bijvoorbeeld om een lantaarnpaal of boom kunt klemmen.

Microfoon voor je mobiele telefoon

Schiet jij graag filmpjes met je telefoon, bijvoorbeeld omdat je een vlog hebt of van plan bent om te starten met vloggen? Met een smartphone microfoon geniet je van hoogwaardige geluidskwaliteit. Van dasspeldmicrofoons met draad tot draadloze microfoons en on-camera microfoons, voor iedere videostijl is er een geschikte microfoon verkrijgbaar. Sommige microfoons zijn voorzien van een condensator microfooncapsule voor optimale opnamekwaliteit. Het valt ook aan te raden om een microfoon aan te schaffen als je bijvoorbeeld regelmatig live gaat op Facebook of webinars en trainingen opneemt met je mobiele toestel. Met de juiste accessoires maak jij er een professionele productie van.

Stabiel beeld met een smartphone gimbal

Met een gimbal voor je telefoon stabiliseer jij het beeld, waardoor je vanuit de hand trillingsvrije en vloeiende beelden opneemt met de camera van je toestel. Een gimbal werkt op roterende assen die los van elkaar onverwachte bewegingen opvangen. Je kunt de gimbal besturen met een bedieningspaneel of joystick. Sommige gimbals zijn zelfs voorzien van een volgfunctie waardoor de stabilisator het onderwerp volgt en deze dus altijd in beeld blijft. Met deze gadget schiet je onder andere prachtige panorama’s en timelapses maar ook erg toffe slow motion filmpjes.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer