Home Technologie Help, mijn Bluetooth koppelen lukt niet!

Help, mijn Bluetooth koppelen lukt niet!

by Rosalyn van Moorselaar
Bluetooth koppelen lukt niet

Bluetooth koppelen lukt niet? Ken jij dat? Je probeert je apparaat te koppelen, maar je krijgt de melding ‘Bluetooth apparaat wordt niet gevonden.’. Hoe kun je dat nu het beste oplossen? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je Bluetooth is gekoppeld, maar niet verbonden, maar het kan ook zijn dat het koppelen gewoon mislukt.

Bluetooth koppelen lukt niet: controleer eerst je apparaten

Bluetooth koppelen lukt niet? Dan is het allereerst belangrijk om de instellingen van je apparaten te controleren. Kijk ook even of je apparaten wel volledig opgeladen zijn.

Lees ook: Hoe laad ik mijn apparaten op zonder een stopcontact te gebruiken?

  • Zorg ervoor dat je device bijgewerkt is naar de laatste versie. Een update kan het probleem soms verhelpen.
  • Check of je Bluetoothverbinding wel aanstaat. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je apparaat per ongeluk nog in de vliegtuigstand staat of dat je Bluetooth gewoon hebt uitgeschakeld. Dan krijg je de melding ‘Bluetooth apparaat wordt niet gevonden.’.
  • Controleer de afstand tussen de apparaten: er mag niet meer dan 10 meter tussen zitten om een Bluetooth verbinding tot stand te kunnen brengen.

Bluetooth verbinding lukt niet

Als je Bluetooth apparaat niet kan communiceren met je device, dan lukt het niet om verbinding te maken. Dat is lastig, want je wilt wel graag gegevens overdragen. Er zijn een aantal manieren waarop je dat op kunt lossen.

Bluetooth werkt niet

Of je nu met je telefoon, tablet of laptop verbinding wilt maken, probeer in ieder geval het volgende eens:

  • Je Bluetooth is gekoppeld, maar niet verbonden. Als je de apparaten al eerder gekoppeld hebt, maar het werkt niet meer, dan helpt het vaak al om je device opnieuw op te starten.
  • Heb je de apparaten niet eerder gekoppeld en zijn er problemen met verbinden? Dan is het verstandig om Bluetooth op beide apparaten uit te zetten. Vervolgens start je ook allebei de apparaten opnieuw op. Daarna zet je Bluetooth weer aan en probeer je het opnieuw.
  • De Bluetooth verbinding lukt nog steeds niet? Controleer dan de comptabiliteit van beide apparaten. Vaak kun je in de instellingen van je Bluetooth al zien of de service wordt ondersteund.
  • Koppel de eerder gebruikte verbindingen eens los. Het kan zijn dat je apparaat die blijft zoeken en dat hij daarom geen verbinding maakt.
  • Bluetooth werkt niet? Probeer erachter te komen aan welk apparaat het ligt. Dit kun je doen door je apparaat via Bluetooth met andere apparaten te verbinden, waarvan je weet dat die wel werken. Zo kun je checken waar het probleem zit.
  • Je Bluetooth apparaat kan niet communiceren? Als je zeker weet dat het niet aan de device ligt, dan kun je nog proberen om je Bluetooth apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Zorg daarvoor wel dat je alle benodigde wachtwoorden bij de hand hebt, anders kun je het apparaat mogelijk niet meer gebruiken.

Als de Bluetooth verbinding niet werkt, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je geen media kunt uploaden. Natuurlijk is dit vervelend. Hopelijk heb je jouw Bluetooth apparaten kunnen koppelen aan de hand van bovenstaande tips! Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met de fabrikant van je device.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer