Home Smartphones & Tablets Hoe film ik slowmotion met mijn smartphone?

Hoe film ik slowmotion met mijn smartphone?

by Rosalyn van Moorselaar
Hoe film ik slowmotion met mijn smartphone?

Slow motion filmen zorgt vaak voor mooie beelden. Maar je hebt niet altijd een camera bij je waarbij dit mogelijk is. Wil jij ook altijd een slow motion camera op zak hebben? Lees dan in dit artikel hoe je slow motion kunt filmen met je smartphone.

Wat is een slow motion camera?

Met een slow motion camera is het mogelijk om een opname te vertragen zonder dat de beeldkwaliteit echt verslechterd. Je kunt met een goede camera zo’n 10.000 beelden per seconde opnemen. Door dit te vertragen, kun je zo’n 25 beelden per seconde overhouden. De beeldkwaliteit blijft dan behouden. Hiervoor hoef je niet per se een dure slow motion camera aan te schaffen. Je kunt dit ook gewoon realiseren met jouw Samsung Galaxy. Bijvoorbeeld met de S20. Je kunt ook een Android app downloaden.

Slow motion app Android

Er zijn diverse slow motion apps beschikbaar in de Android Store. Een daarvan is Slow Motion Video FX. Dit wordt gezien als de beste slow motion app van Android. Dat komt doordat je er niet alleen slow motion mee kunt filmen, maar doordat je ook een al opgenomen video vertraagd kunt afspelen in Android. Als je de app start, zal die meteen vragen of je een slow motion video wilt opnemen of een reeds bestaande video wilt vertragen.

Een andere handige app is Video Slow Reverse Player. Hierbij kun je video’s zowel vertragen als versnellen. De app is heel eenvoudig te gebruiken: je moet de app installeren en kunt dan de video die je wilt converteren selecteren. Wanneer je voor slow motion kiest, dan moet je het minnetje aanklikken. Klik je één keer, dan zal het 0,25 x vertraagd worden.

Lees ook: Welke app verbruikt de meeste data?

Slow motion filmen met je smartphone zelf

Bij de nieuwere smartphones is het zelfs mogelijk om vanuit de camera-app slow motion te filmen. De iPhone X was een van de eerste toestellen met deze functie. Vandaag de dag zijn er meerdere smartphones met de functie. Welke telefoons zijn dan de beste keuze? De Samsung Galaxy S10 en de Galaxy S20 worden beslist geroemd vanwege de beeldkwaliteit. Met deze smartphones kan er slow motion gefilmd worden met maar liefst 960 frames per seconde. Ook de iPhone 12 of 13 is zeer geschikt voor het filmen van slow motion beelden.

slow motion filmen

Heb je een wat lager budget in gedachten? Dan is de Sony Xperia XA2 misschien de juiste keuze voor jou. Hierbij kun je slow motion filmen in 120 frames per seconde. Dat is misschien wat minder indrukwekkend dan bij de voorgaande telefoons, maar levert beslist mooie beelden op.

Professionele camera of smartphone?

Wanneer je de keuze hebt uit een professionele camera of een smartphone voor slow motion, dan zal je zeker voor de professionele camera kiezen. Een smartphone haalt momenteel zeker nog niet de 10.000 fps. Maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit van deze beelden voor hobbyisten niet voldoende is. Slow motion filmen met je smartphone is zeker een mogelijkheid en het levert mooie resultaten op. Probeer het eens!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer