Home Nieuws Hoe krijg ik glasvezel in het buitengebied?

Hoe krijg ik glasvezel in het buitengebied?

by Redactie
Belangrijkste redenen om over te stappen op een glasvezel abonnement

De internetverbinding in het buitengebied is niet overal even goed. Herken je dit? Dan frustreert dit je vast en zeker. In dat geval ga je misschien op zoek naar sneller internet. Grote kans dat je uiteindelijk bij glasvezel uitkomt. Doordat deze internetverbinding gebruik maakt van lichtsignalen, kun je veel sneller internetten dan met een DSL internetverbinding. Daarom wil je misschien glasvezel in het buitengebied. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Doe de postcodecheck

In de meeste dorpen en steden kunnen inwoners inmiddels voor glasvezel internet kiezen. Helaas is dit buitenaf nog niet altijd het geval. Toch zijn er ook buitengebieden waar het wel mogelijk is om supersnel internet via glasvezel te krijgen. Schrijf glasvezel internet daarom niet maar zo af als je buitenaf woont, want misschien zijn er bij jou in de buurt toch mogelijkheden. Als je dit zeker wilt weten, kun je het beste even een postcodecheck doen. Dit kan onder meer via de website van Solcon. Na het invullen van je postcode en huisnummer weet je direct of er op jouw adres glasvezel beschikbaar is.

Kies een pakket dat bij je past

Blijkt uit de postcodecheck dat glasvezel internet tot de mogelijkheden behoort? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je hier zo snel mogelijk gebruik van wilt maken. Hiervoor moet je eerst een pakket kiezen. De meeste aanbieders van glasvezel buitenaf bieden verschillende pakketten aan. Kies niet het eerste beste pakket dat je tegenkomt, maar kijk goed naar de inhoud.

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij een glasvezel pakket kiezen is de internetsnelheid. Je kunt voor en pakket met 150/150 Mbit/s kiezen, maar ook voor een pakket van 1000/1000  Mbit/s. Hoe hoger het aantal Mbit/s, des te sneller de upload- en downloadsnelheid. Nadeel van een pakket met een hogere internetsnelheid is dat de prijs per maand ook hoger uitvalt.

Bij veel glasvezelaanbieders kun je overigens niet alleen een internetabonnement afsluiten, maar ook een abonnement voor televisie en telefonie. Je sluit alles zo bij dezelfde aanbieder af en dat is wel zo makkelijk. De prijs per maand stijgt overigens wel als je glasvezel internet uitbreidt met televisie en/of telefonie, maar dat verbaast je waarschijnlijk niet.

Waarom kies ik voor glasvezel?

Glasvezel internet kan een stuk duurder zijn dan je huidige internetverbinding. Toch moet jij je niet te veel laten leiden door de prijs. Er zitten namelijk ook flink wat voordelen aan glasvezel. Je profiteert namelijk van een supersnelle en stabiele internetverbinding als je voor glasvezel kiest. Daarbij komt dat de upload- en downloadsnelheid bij glasvezel internet gelijk zijn, iets wat bij je huidige internetverbinding waarschijnlijk niet het geval is. Heb je nu veel te maken met storingen? Dan is dit een extra reden om over te stappen. Storing komen namelijk amper voor als je glasvezel hebt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer