Home Smartphones & Tablets Hoe laad ik mijn apparaten op zonder een stopcontact te gebruiken?

Hoe laad ik mijn apparaten op zonder een stopcontact te gebruiken?

by Rosalyn van Moorselaar
Mobiel opladen zonder stroom

Een batterij opladen zonder oplader? Je kent dat wel: je smartphone is leeg op het moment dat je nog lang niet thuis bent en je tablet geeft het op wanneer je juist iets aan je klant wilt laten zien. Op zulke momenten heb je niet altijd een stopcontact of passende lader bij de hand. Hoe laad je je apparaten op zonder een stopcontact te gebruiken?

Batterij opladen zonder oplader?

Misschien vraag je je af hoe dat nu precies werkt: de batterij opladen zonder oplader. Je kunt echter wel degelijk je telefoon opladen zonder een stopcontact te gebruiken. Daar zijn verschillende manieren voor.

telefoon opladen zonder stroom

1. Met een powerbank

Ken jij de powerbank al? Dit is een handige draadloze oplader die je overal kunt gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je deze mobiel oplader zonder stroom wel even van tevoren op moet laden. Als je dat gedaan hebt, dan kun je jouw telefoon opladen zonder stroom. Die powerbank gaat voortaan altijd mee!

Trust Urban Primo Powerbank – 10000 mAh

Deze Trust Powerbank is een draagbare oplader met een dermate groter accu dat je jouw telefoon tot wel 4 keer kunt opladen. De powerbank heeft 2 usb poorten waardoor je 2 apparaten tegelijk op kunt laden. De Trust Urban Primo Powerbank is één van de best verkochte powerbanks op Bol.com!

2. Via je laptop

Is er geen stopcontact in de buurt, maar heb je wel een kabel en laptop bij de hand, dan kun je je telefoon bijvoorbeeld eenvoudig opladen via je laptop. Je hoeft beide apparaten alleen maar via een USB-kabel met elkaar te verbinden.

3. In de auto

In de auto kun je je telefoon aansluiten op een eventuele USB-aansluiting. Als die niet beschikbaar is, dan kun jij je mobiel ook opladen via de sigarettenaansteker. Let op dat je hiervoor wel een extra hulpstukje nodig hebt.

Lees ook: Elke smartphone of tablet opladen?

4. Solar Powerbank

Naast de gewone powerbank heb je ook een solar powerbank. Dit wordt ook wel een zonnelader genoemd. Hierbij maak je namelijk gebruik van zonne-energie. De powerbank is voorzien van een aantal zonnecellen. Leg je telefoon op een zonnig plaatsje en hij zal zonder stroom opladen!

EasyAcc 24.000 mAh Solar Powerbank

Dit is met recht een beest van een powerbank. Ben jij op zoek naar een zeer stevige, krachtige, stof- en waterdichte outdoor powerbank die jouw toestel altijd en overal kan opladen? Dan is deze solar powerbank van EasyAcc echt iets voor jou!

5. Een Qi-oplader

Een Qi-oplader is relatief nieuw. Bij deze lader wordt stroom overgedragen via elektromagnetische inductievelden. Dat betekent dat je geen kabels, stekkers of stopcontacten meer nodig hebt. Je telefoon laadt al op wanneer die dicht genoeg bij de Qi-oplader ligt. Dit is ongeveer op 4 cm afstand. Niet alle telefoons zijn al uitgerust met deze technologie. Wil je toch gebruikmaken van een Qi-oplader, dan kun je eenvoudig een Qi-ontvanger gebruiken. De technologie wordt onder andere gebruikt voor de iPhone, diverse types van Huawei en de Samsung Galaxy S-serie. Eenzelfde systeem is ook in ontwikkeling voor laptops. Zo kun jij straks je laptop ook draadloos opladen.

Xiaomi Mi Draadloze Qi Oplader 10W

De Xiaomi heeft een minimalistisch vormgegeven design met een LED indicator aan de voorzijde die de laadstatus weergeeft. Deze Qi draadloze oplader is geschikt voor apparaten met Qi ondersteuning, dus kijk goed of jouw apparaat dit ondersteunt!

Je apparaten opladen zonder stroom: de voordelen

Je batterij opladen zonder opladen is vooral onderweg een sublieme oplossing. Er is immers niet altijd een stopcontact in de buurt dat je kunt gebruiken om jouw apparaten op te laden. Zorg er dan voor dat je een draadloze oplader bij je hebt, zoals een powerbank of zonnelader. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van een van de andere bovenstaande manieren. Een mobiele oplader zorgt ervoor dat jij:

  • onderweg nooit met een lege batterij komt te staan;
  • je apparaten ook tijdens een stroomuitval gewoon op kunt laden;
  • met 8400 mAh de batterij volledig op kunt laden en dan nog wat reserve overhoudt.

Een draadloze oplader is lichtgewicht en je kunt hem dus altijd met je meenemen!

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer