Home Tips Hoe lang gaat een laptop mee? Dit zijn de beste laptops

Hoe lang gaat een laptop mee? Dit zijn de beste laptops

by Rosalyn van Moorselaar
Hoe lang gaat een laptop mee? Dit zijn de beste laptops.

Natuurlijk is het een open deur intrappen om te zeggen dat de gemiddelde levensduur van een laptop afhankelijk is van vele factoren. Maar het is natuurlijk wel realistisch dat het een groot verschil maakt hoe intensief en op welke manier je deze computer gebruikt. De pc blijft nu eenmaal op zijn vaste plekje staan, afgezien van een verhuizing af en toe.

De laptop is gemaakt om overal mee naar toe te nemen en dat houdt ook risico’s in. Daarnaast is er ook nog zoiets als een economische levensduur. Als jij een laptop koopt van een zeer goedkoop merk, verwacht je nu eenmaal niet dat deze even lang optimaal blijft functioneren als een duurder exemplaar. Maar het antwoord op de prangende vraag is als volgt: de gemiddelde levensduur van een laptop is ongeveer 4 jaar.

De beste laptops op de markt

Apple

Het is ook een kwestie van smaak en je moet er wat voor overhebben, maar een MacBook is gewoon een topper als je praat over een laptop. Het afwijkende besturingsysteem is voor de echte fans van dit merk een reden om nooit meer iets anders te willen gebruiken vanwege de snelheid en functionaliteit. Een goede keuze is bijvoorbeeld een Apple MacBook Air 13 inch. Core i5. Hoewel het model al uit 2017 stamt, kan je er ook in 2020 nog moeiteloos mee uit de voeten. Een minpuntje is beslist de prijs want voor deze laptop leg je met gemak zo’n € 900 neer.

Lenovo

Deze laptops komen uit China. De merknaam werd in 2004 geïntroduceerd. Lenovo is zeker niet het merk waar je de meest snelle of efficiënte laptop van mag verwachten. Het zijn modellen die wat verouderd aandoen en minder toeters en bellen hebben dan de laptops van de grote Amerikaanse of Japanse merken. Het is dus beslist van belang welk gebruik je maakt van je computer. Lenovo is wel goedkoop.

Asus

Ook Asus komt uit China, maar dan wel uit Taiwan. Dat merk je meteen aan het strakkere uiterlijk en ook aan de prestaties van de betere laptops van dit merk. De Asus Zenbook UX410UA heeft alles wat je van een moderne laptop mag verwachten en is bijzonder snel. Met de levensduur zit het met dit merk in het algemeen ook wel goed. Maar goedkoop is deze laptop uit Taiwan niet. Reken maar op € 700.

Acer

Ook Acer heeft de thuisbasis op Taiwan is een van de grootste producenten van laptops ter wereld. De laptops hebben een uitstekende reputatie als het aankomt op levensduur. Waar het de prestaties betreft mag dit merk zeker tot een van de betere worden gerekend. Acer is na een kleine inzinking wat populariteit betreft weer helemaal terug met een aantal nieuwe modellen die er ook beslist goed uitzien. De Acer Aspire 3 vind je in de meeste winkels voor iets minder dan € 500.

Voor welke laptop ga jij?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer