Home Tips Hoe lang gaat een laptop mee? Wat kun je verwachten en hoe kun je het verlengen

Hoe lang gaat een laptop mee? Wat kun je verwachten en hoe kun je het verlengen

by Mike
Hoe lang gaat een laptop mee

Het is jouw belangrijkste hulpmiddel voor je studie of werk. Alle taken die je moet uitvoeren doe je erop. Maar, hoe lang gaat een laptop mee? De meeste mensen weten hier het antwoord niet op. Waardoor ze dus ook geen idee hebben hoe ze kunnen zorgen dat die levensduur nog net wat langer wordt. Wanneer je dit wel weet, levert dit je veel op. Je hoeft namelijk niet te snel te investeren in een nieuwe computer en je hoeft je ook geen zorgen te maken of alle bestanden op deze laptop wel goed op de nieuwe komen te staan. In dit artikel leren we je alles!

1. De levensduur van een laptop

2. Herkennen dat het over is

3. Factoren die meespelen

4. Levensduur van de laptop verlengen

5. Gebruiken na de levensduur

Wanneer je nog zonder uitleg naar deze punten kijkt, dan zie je al dat je waarschijnlijk veel meer uit je laptop kan halen. Het is dus zeker de moeite waard om direct even verder te lezen!

Het belangrijkste wat je moet weten is dat er heel veel zaken zijn die meespelen als het om laptops gaat. Het is dus niet zo dat voor elke laptop een grens te bepalen is tot op de minuut nauwkeurig. Wel is het zo dat laptops meer kunnen bieden dan je op dit moment misschien denkt. Het is dus belangrijk om de juiste dingen te doen om de levensduur goed te kunnen verlengen.

Zelf heb ik veel gehad aan de tips die de levensduur kunnen verlengen. Ik heb natuurlijk wel wat meer kennis van zaken dan de gemiddelde gebruiker van een laptop. Dat neemt niet weg dat je aan sommige dingen helemaal niet denkt als je er niet op gewezen wordt. Dat ik die zaken nu wel ken maakt een groot verschil in het gebruik!

Hoe lang gaat een laptop mee? Wat kun je verwachten en hoe kun je het verlengen

De levensduur van een laptop

Het is belangrijk om te weten dat de levensduur van een laptop een relatief begrip is. Zo kan je kijken naar de technische levensduur en naar de economische levensduur. Welke voor jou van belang is, hangt ook weer af van de vorm van gebruik. Een laptop voor wat simpele zaken thuis, kan je bijvoorbeeld na de economische levensduur best nog benutten. Daarover leer je meer wanneer je de volgende punten doorneemt.

Herkennen dat het over is

Als het gaat om hoe lang een laptop meegaat, kan je het best naar de technische kant kijken. Zo kan je herkennen wanneer deze echt op is. Duurt het opstarten steeds langer? En wordt de laptop steeds warmer? Dan is dat een goede indicatie dat de technische levensduur voorbij is. Dat geldt natuurlijk ook wanneer fysieke onderdelen van de laptop versleten zijn. Ook wanneer de batterij niet meer goed werkt weet je dat het over is.

Factoren die meespelen

Het einde van een laptop hangt van veel zaken af. Zo spelen natuurlijk het merk en het type dat je gekozen hebt een rol. Dat de ene van veel hogere kwaliteit is dan de andere, dat zal jou vast niet verbazen. Daarnaast spelen ook kou en hitte, druk en vochtigheid een rol. Ook de manier waarop je zelf met je laptop omgaat speelt natuurlijk een rol in hoe lang je ermee kan doen wanneer je deze gebruikt voor je bezigheden.

Levensduur van de laptop verlengen

Je kan ook zorgen dat jouw laptop juist langer meegaat. Dat doe je bijvoorbeeld door het systeemgeheugen te verhogen. Dit kan je gewoon upgraden. Hetzelfde geldt voor de interne opslag. Dit kan je simpel bij kopen en laten installeren. Daarnaast is het ook belangrijk om de laptop zo nu en dan op te schonen. Daar kan je zelf mee aan de slag, maar verschillende computerwinkels en hobbyisten bieden deze dienst ook aan.

Gebruiken na de levensduur

Zoals eerder gezegd is er wel een verschil tussen de technische en economische levensduur. Wanneer een laptop 3 tot 5 jaar oud is, kan hij vaak de systemen en programma’s niet meer goed aan. Dan is de economische levensduur eigenlijk voorbij. Terwijl de laptop verder goed is. Dan kan je deze nog gewoon voor simpele taken, zoals bijvoorbeeld muziek luisteren of de opslag van je foto’s en video’s, blijven gebruiken.

Veelgestelde vragen: hoe lang gaat een laptop mee?

Hoe kan ik mijn batterijduur van mijn laptop verlengen?

De batterijduur van je laptop verlengen kan op meerdere manieren. Zo kan je de spaarstand gebruiken. Ook moet je voorkomen dat deze helemaal leegloopt voor je deze weer vult. Sluit overbodige programma’s, wifi en bluetooth wanneer je dit niet gebruikt.

Is een oude laptop gevaarlijk?

Een oude laptop hoeft niet gevaarlijk te zijn. Het kan wel zijn dat deze kwetsbaarder wordt voor hackers, maar wanneer je er geen gevoelige informatie meer op hebt, dan kan je nog best lang met je oude laptop blijven werken. 

Hoeveel kost een goede laptop?

Een goede laptop kost je ongeveer 600 tot 700 euro. Dit is het soort laptop waarmee je dan gemakkelijk zo’n 5 jaar mee kan doen. Dat betekent dat je dus met deze investering de komende jaren vooruit kan. Het maakt dan niet uit wat je ermee doet.

Conclusie

Hoe lang gaat een laptop mee? Wanneer je hier op een normale manier mee omgaat kan je er zo’n 3 tot 5 jaar mee doen. Er zijn echter wel talloze zaken die erin meewegen. Zo maakt het bijvoorbeeld uit welke vorm van gebruik je hanteert. Een laptop om muziek en foto’s op te slaan gaat veel langer mee dan een laptop voor studie of werk. Ook maakt het uit welk merk en type je koopt. Daarnaast is het zo dat je bijvoorbeeld door zuinig te zijn op de batterij en verschillende upgrades te kopen ook kan zorgen dat jouw laptop veel langer meegaat. Het is dus wel belangrijk om dit allemaal goed op orde te hebben. Wanneer dat het geval is, dan kan je gemakkelijk de levensduur van jouw laptop wat verlengen!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer