Home Smartphones & Tablets Hoe werkt bluetooth in de auto?

Hoe werkt bluetooth in de auto?

by Rosalyn van Moorselaar
Bluetooth auto

Bluetooth in de auto is erg handig. In de meeste voertuigen van vandaag de dag kun je hier gebruik van maken, bijvoorbeeld om handsfree te bellen. Maar wist je dat je er vaak nog veel meer mee kunt? Je kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig Spotify aansluiten op de speaker van je auto. We gebruiken onze smartphone veel te vaak in het verkeer. Al is het maar om een appje te checken of om toch even een lekker nummer op te zetten. Kies daarom gewoon voor bluetooth en verbind je telefoon met je auto. Zo kun je handsfree bellen en genieten van muziek, terwijl je toch niet afgeleid wordt.

Hoe werkt bluetooth?

Bij bluetooth wordt er gebruik gemaakt van een radioverbinding. Deze verbinding is dus draadloos. Via radiogolven worden gegevens overgedragen van het ene naar het andere apparaat. Met bluetooth maak je meestal een verbinding tussen twee apparaten, maar je kunt ook meerdere apparaten met elkaar verbinden. Daarbij is dan wel slechts één apparaat de zender. De overige apparaten ontvangen dan de gegevens die je verstuurt.

Lees ook: Nooit meer slecht wifi signaal met deze handige tips

Hoe kun je bluetooth in de auto aansluiten?

Eigenlijk is het aansluiten van bluetooth in je auto heel eenvoudig. Het is alleen nodig dat bluetooth op je smartphone aanstaat. Verder dien je natuurlijk ook de bluetooth van je auto aan te zetten als dit nog niet het geval was. Staan beide verbindingen aan, dan zal je auto vanzelf gaan zoeken naar beschikbare apparaten in de buurt. In je display zie je dan de bluetooth-naam van je telefoon verschijnen. Als je die aanklikt, dan verbinden de apparaten zich met elkaar. Waarschijnlijk moet je hier wel even toestemming voor geven op je smartphone.

Bluetooth voor auto

Waar gebruik je bluetooth in de auto voor?

Bluetooth voor auto? Dat gebruik je toch voor handsfree bellen? Dat is zeker waar, maar je kunt bluetooth voor nog veel meer zaken gebruiken. Wanneer je auto via bluetooth met je telefoon verbonden is, dan kun je gebruikmaken van allerlei apps op je telefoon. Bij sommige auto’s is het al mogelijk om de navigatie van je telefoon weer te geven op het scherm in je dashboard. Ook kun je dan video’s afspelen. Verder kun je muziek afspelen via bluetooth in de auto. Je kunt dan zo van de radio overschakelen naar Spotify, als je deze app op je smartphone hebt staan. Handig, want zo luister je niet langer naar die irritante reclames, maar kun je gewoon lekker naar een playlist luisteren met je favoriete nummers!

Geen Bluetooth in de auto?

Heb je geen Bluetooth in de auto? Dan kun je overwegen om een carkit aan te schaffen. Deze carkit zendt wel een bluetooth-signaal uit, zodat je je telefoon hiermee kunt verbinden. Je kunt een carkit al aanschaffen vanaf prijzen rond de € 20,00. De installatie ervan is erg eenvoudig. Als je de transmitter in de sigarettenaansteker steekt of aansluit op de USB-uitgang van je wagen, dan wordt het geluid van de carkit automatisch via de boxen van de auto verspreid. Op die manier kun je gewoon handsfree bellen.

Hieronder vind je enkele populaire modellen die je kunt bestellen:

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer