Home Automotive Hoe ziet het oplaadnetwerk van de toekomst eruit?

Hoe ziet het oplaadnetwerk van de toekomst eruit?

by Redactie
Hoe ziet het oplaadnetwerk van de toekomst eruit

De elektrische auto begint steeds meer terrein te veroveren. Dat betekent dus ook dat het steeds belangrijker wordt om voor een goed oplaadnetwerk te zorgen. Dat dit netwerk er anders uit zal gaan zien dan aanvankelijk werd gedacht, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Dit heeft niet zozeer met de opkomst van de elektrische auto te maken, maar vooral met een aantal andere ontwikkelingen die gelijktijdig met die van elektrisch rijden opkomen. Dit werpt dan ook een aantal interessante vragen op voor de techindustrie. Bijvoorbeeld als het gaat om de plaatsing van de verschillende punten.

De juiste plekken

In de eerste plaats zal het heel belangrijk worden om de juiste plekken te identificeren. Dit zal niet direct gemakkelijk zijn omdat de manier waarop auto’s in de toekomst gebruikt gaan worden nog lang niet volledig duidelijk is. Zo is het bijvoorbeeld zo dat het rijden in de stad meer en meer op een andere manier verzorgd gaat worden, bijvoorbeeld met stadsauto’s en met autodelen. Daarvoor zijn dan dus ook niet direct oplaadpunten in de stad nodig, zo lijkt het. Hooguit moeten die op verzamelplekken komen. Er zijn echter buiten de stad juist tegenovergestelde ontwikkelingen waar te nemen.

De uithoeken van de wereld

Juist buiten de stad wordt het oplaadnetwerk wel echt belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die buiten de verstedelijking blijven, maar wel elektrisch zullen moeten gaan rijden. Voor hen is het wel belangrijk dat zij voldoende mogelijkheden hebben om energie in de auto te stoppen zodat zij ook andere plekken van de wereld kunnen bereiken. Wanneer er een groot oplaadnetwerk wordt uitgerold, dan zal dit dus een belangrijk punt van aandacht moeten zijn. Dit is immers juist de doelgroep die minder met autodelen en met stadsauto’s te maken zal krijgen en juist van grotere modellen en eigen bezit afhankelijk zal blijven.

In de vrije tijd

Een andere ontwikkeling op het gebied van autorijden zal gaan plaatsvinden is dat het rijden zelf nog meer een daad van ontspanning zal zijn. Wanneer zelfrijdende auto’s en autodelen meer normaal gaan worden, dan zal zelf achter het stuur kruipen meer en meer iets worden wat je doet in je vrije tijd om lekker als hobby te ondergaan. Dat betekent dus ook dat plekken die bezocht worden juist in deze vrije uurtjes de plekken zijn waar oplaadmogelijkheden belangrijk zullen zijn. Dit is dus ook een belangrijke reden om te zorgen dat hier voldoende te vinden is.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer