Home Smartphones & Tablets Hoeveel data verbruik ik nou eigenlijk met Whatsapp videobellen?

Hoeveel data verbruik ik nou eigenlijk met Whatsapp videobellen?

by Rosalyn van Moorselaar
Whatsapp videobellen kosten

Whatsapp is een van de meest gedownloade apps per wereld. Geen wonder dat de app zijn functies steeds weer uitbreidt. Sinds kort kun je ook videobellen met Whatsapp. Aan Whatsapp videobellen zijn kosten verbonden. Alle kosten voor Whatsapp verlopen via je mobiele datanetwerk of via de wifi. Maar hoeveel MB kost Whatsapp dan eigenlijk?

Hoeveel MB gebruikt Whatsapp?

Laten we eerst eens kijken hoeveel MB Whatsapp gewoonlijk kost. Een tekstbericht kost je bijna niets. Dit is zo’n 1 à 2 KB per bericht. Dat betekent dat je binnen 1 MB zo’n 500 tot 1000 tekstberichten kunt versturen. Stuur je ook vaak foto’s via Whatsapp, dan lopen de kosten al wat verder op. Hoeveel MB kost Whatsapp als je een foto verzendt? Een foto heeft al gauw een grootte van 1 à 2 MB. Nu we dit weten, gaan we eens verder kijken naar Whatsapp bellen. Bij Whatsapp bellen verbruik je al snel zo’n 500 KB tot 1.2 MB per minuut. Een uurtje Whatsapp bellen? Dat kost je al snel zo’n 50 MB.

Videobellen Whatsapp

Whatsapp videobellen: de kosten

Nu we de primaire functies van Whatsapp hebben bekeken, gaan we eens kijken wat voor Whatsapp videobellen de kosten zijn. Het maakt hierbij niet uit of je een 3G- of 4G-verbinding hebt. Kies je voor een minuut videobellen via Whatsapp, dan kun je rekenen op kosten van rond de 5 MB per minuut. Er zijn zelfs uitschieters gemeten die tegen de 20 MB per minuut aan zaten. Zo kunnen de Whatsapp videobellen kosten aardig oplopen. Heb je een kleine internetbundel en wil je liever niet zoveel verbruik per minuut?

Gratis apps voor videobellen

Misschien is Whatsapp de meest populaire gratis app voor videobellen op dit moment in Nederland, maar laten we eens kijken of er voordeliger opties zijn. We zetten er aantal apps voor videobellen voor je op een rij:

1. FaceTime

De app FaceTime werd ontwikkeld door Apple. FaceTime is speciaal bedoeld om te videobellen. Het is dan wellicht niet zo verrassend dat de FaceTime kosten behoorlijk meevallen. Met deze app ligt het verbruik rond de 3 MB per minuut.

2. Messenger

De app Messenger is onderdeel van Facebook. Ook hier kunnen de kosten echter flink oplopen. Zo’n 11 MB per minuut is het gemiddelde verbruik bij videobellen via Messenger.

3. Duo

Duo is een app van Google. Deze app wordt echter door weinig Nederlanders gebruikt, waardoor het niet zo’n handig communicatiemiddel is. Voor de zuinigheid hoef je deze app ook niet te downloaden. De kosten voor videobellen via Duo liggen rond de 10 MB per minuut.

4. Skype

Deze app werd ontwikkeld door Microsoft en is gratis als je beiden een Skypeprofiel hebt. Je kunt ook bellen naar vaste nummers, dan betaal je standaard een bedrag per minuut. De app scoort echter slecht als het om het dataverbruik per minuut gaat. De kosten voor Skype videobellen kunnen oplopen tot zijn 30 MB (!) per minuut.

Hoeveel MB kost Whatsapp?

Tip voor voordelig videobellen via Whatsapp

Heb je een kleine internetbundel en wil je voordelig videobellen via Whatsapp? Zorg er dan voor dat je telefoon verbonden is met wifi wanneer je videobelt.

Lees ook: Help, mijn Bluetooth koppelen lukt niet!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer