Home Tips Hoge kwaliteit streamen zonder buffering

Hoge kwaliteit streamen zonder buffering

by Redactie
Hoge kwaliteit streamen zonder buffering

Films, series en tv-programma’s van hoge kwaliteit streamen zonder buffering! Dit klinkt waarschijnlijk als muziek in je oren, want hoe vervelend kan het soms zijn, als je tijdens het kijken van je favoriete serie steeds opnieuw moet wachten totdat je verder kunt kijken!

In dit artikel vind je meer informatie over dit onderwerp en krijg je tips waarmee je gegarandeerd een verbetering zult zien wat betreft de kwaliteit van je toekomstige streams!

Hoe kun je hoge kwaliteit streamen zonder buffering?

De bekende en behoorlijk vervelende onderbreking tijdens het streamen van content, wordt ook wel videobuffering genoemd. Vooral bij films en series met een hoge beeldresolutie gebeurd dit regelmatig. Dit komt met name omdat deze bestanden simpelweg een stuk groter zijn voorheen.

Hieronder staan een aantal opties waarmee je vrijwel direct kunt beginnen met hoge kwaliteit films en series streamen zonder buffering. Sommige mogelijkheden kun je beter op de korte termijn toepassen, anderen bieden vooral perspectief op de lange termijn.

Controleer de internetverbinding

Op het moment dat je besluit een film in 4K beeldkwaliteit te streamen, is het van belang dat je hiervoor een relatief snelle internetverbinding gebruikt. Anders loop je gegarandeerd het risico dat het beeld om de zoveel tijd even gaat bufferen.

Hoge kwaliteit streamen zonder buffering vereist dus ook een behoorlijk snelle internetverbinding. Dit geldt al helemaal wanneer er bijvoorbeeld meerdere gezinsleden gelijktijdig content willen streamen. Ga dus na hoeveel gebruikers zich bij jouw thuis bevinden, die regelmatig Netflix of video’s op YouTube bekijken, en pas hier je internetsnelheid op aan.

Sluit andere programma’s

Er bestaan natuurlijk diverse manieren waarop je content kunt streamen naar een ander beeldscherm. Stel je wilt via een computer of laptop je favoriete series streamen naar tv? Dan is het vaak handig om vooraf de meeste programma’s en toepassingen te sluiten.

Zeker als je hoge kwaliteit video’s wilt streamen zonder buffering. Je wilt namelijk dat zoveel capaciteit van je computer beschikbaar is, want anders loop je ongetwijfeld de kans op videobuffering.

Neem een korte pauze

Blijft de buffertijd je wekelijkse filmavond met vrienden onderbreken? Dan is het nemen van een korte pauze meestal een prima optie. Zo heeft de stream doorgaans genoeg tijd om een grote buffer op te bouwen, zodat je de rest van de film vaak zonder buffering kunt afkijken.

Wil je hoge kwaliteit streamen zonder buffering dan kun je vlak na een onderbreking soms beter nog even een moment wachten. Stel dat je direct begint met streamen, dan zul je binnen no-time weer door de videobuffer onderbroken worden.

Verlaag de beeldresolutie

De volgende tip is misschien een beetje tegenstrijdig met de titel van deze blogpost. Desondanks kan het verlagen van de beeldresolutie een positieve uitwerking hebben op de hoeveelheid onderbrekingen die je tijdens het streamen zult ondervinden.

De reden hiervoor is natuurlijk vrij logisch! Dankzij de lage beeldresolutie is de grootte van het bestand van desbetreffende film een stuk kleiner vergeleken met het gemiddelde 4K beeldmateriaal.

Controleer sterkte van wifi-signaal

Soms kan het verstandig zijn om de sterkte van het wifi-signaal bij je thuis te controleren. Bevindt de router zich dicht in de buurt? Of staat deze bijvoorbeeld op 20 meter afstand.

Realiseer je goed dat de afstand tussen je router en mobiele apparaat een drastische invloed heeft op de kwaliteit van elke stream die je doorgaans wilt bekijken. Heb je bijvoorbeeld een groot huis met meerdere verdiepingen? Dan kan het installeren van een extra router al zorgen voor een behoorlijke verbetering betreft het streamen van hoge kwaliteit content zonder daarbij te bufferen.

Gebruik een betrouwbare VPN

Wil je hoge kwaliteit films en series streamen zonder buffering? Dan bestaan hier uiteraard genoeg oplossingen voor. Naast een snelle internetverbinding en voldoende CPU-kracht, zorgt een betrouwbaar VPN-netwerk voor minder buffering tijdens het streamen. Wil je meer weten over onder anderen de voordelen van NordVPN? Klik dan hier voor de beste NordVPN review!

Één van de meest belangrijke redenen hiervoor vind je bij de bij de protocollen van een VPN. Gebruikt het netwerk bijvoorbeeld verouderde protocollen waaronder PPTP, dan is de kans aanzienlijk groot dat je huidige ISP, ook wel Internet Service Provider genoemd, de VPN-verbinding zal vertragen. Een betrouwbaar VPN met moderne protocollen zullen doorgaans een stuk minder snel gedetecteerd worden door de ISP.

Welke VPN gebruik je voor het streamen van hoge kwaliteit content zonder buffering?

Er bestaan tegenwoordig meer dan voldoende VPN-netwerken waarmee je hoge kwaliteit content kunt streamen zonder dat je hierbij ook maar één seconde last van buffering hebt. Uiteraard betreft dit een combinatie van diverse factoren die de snelheid van je internetverbinding in huis kunnen beïnvloeden.

Desondanks is gebruik maken van een betrouwbaar VPN-netwerk tijdens het streamen van je favoriete content een aanrader! Dit is vaak al meer dan genoeg om de buffertijd met een aanzienlijk stuk te verminderen.

Ideaal natuurlijk als je graag samen met vrienden een filmpje kijkt, want steeds onderbroken worden door de videobuffer blijft een onwijs vervelend probleem dat nog altijd veel voorkomt onder het grote publiek.

NordVPN is een uitstekend voorbeeld van een hoogwaardige VPN. Naast het feit dat ononderbroken kunt streamen, geniet je namelijk van talloze voordelen ten opzichten van een traditionele internetverbinding.

Je kunt risicoloos internetten zonder dat hier limieten aan verbonden zitten. Ook blijven je privégegevens veilig achter slot en grendel en is het niet meer nodig om bijvoorbeeld internetsnelheid op te geven in ruil voor een betere beveiliging van je verbinding.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer