Home Technologie ICT-trends en ontwikkelingen: wat staat ons in 2019 te wachten?

ICT-trends en ontwikkelingen: wat staat ons in 2019 te wachten?

by Redactie
ICT-trends en ontwikkelingen wat staat ons in 2019 te wachten

Het nieuwe jaar is er! Altijd spannend om te kijken naar wat we kunnen verwachten voor het nieuwe jaar dat voor de deur staat, maar zeker als we kijken naar de ICT-trends en ontwikkelingen. Die gaan nu eenmaal erg snel, dus dat maakt het des te leuker én belangrijker om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Hoogstwaarschijnlijk zal het een mengeling worden van het uitbreiden en verder ontwikkelen van de huidige trends en het toepassen van de laatste technologie om aan de zo snel veranderende marktvraag te voldoen.

De groei van mobiel dataverkeer

Ook in 2019 zal het mobiele dataverkeer verder groeien. Tja, wie heeft er geen smartphone of tablet? Vooral 4G zal in Nederland het komende jaar zorgen voor verdere groei, maar wereldwijd worden de eerste tests met 5G al gedaan. De grootschalige uitrol van het 5G netwerk zal naar verwachting nog wel een jaar op zich laten wachten, maar er wordt ondertussen al volop aan gewerkt.

Het internet zal verder blijven groeien

Je houdt het misschien niet voor mogelijk, maar het internet zal in 2019 nog veel verder groeien. De vraag naar it consultancy zal alleen nog maar toenemen. Er worden dan ook al volop voorspellingen gedaan op basis van onderzoek. Naar verwachting zal er in 2022 meer internetverkeer worden gegenereerd dan in de 32 jaar daarvoor sinds de start van internet. In datzelfde jaar is de verwachting dat 60% van de wereld ondertussen gebruik maakt van internet.

Artificial Intelligence en Machine Learning

Er is al een enorme hype ontstaan rondom Artificial Intelligence en Machine Learning. Zaken als zelfrijdende auto’s spreken natuurlijk ook enorm tot de verbeelding. De verwachting is dan ook dat deze twee toepassingen verder zullen groeien in 2019. Maar vooral voor bedrijven valt er nog veel te leren op dit gebied in het nieuwe jaar. Veel bedrijven worstelen met het toepassen van deze technieken.

Een explosieve vraag naar bandbreedte

Video zal een steeds belangrijker deel van het internet gaan uitmaken. Door Ultra-HD video, live video en Virtual Reality is ook de verwachting dat het in 2019 en de jaren daarna nog zal doorgroeien. Modellen voorspellen dat in 2022 82% van het totale IP-verkeer uit video zal bestaan. Daarbij is de verwachting dat in 2019 vooral meer zakelijke toepassingen gevonden zullen worden voor Virtual Reality.

Genoeg om naar uit te kijken in het nieuwe jaar dus!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer