Home Elektronica Zo werkt internet via je stopcontact; de beste wifi versterker via het stopcontact

Zo werkt internet via je stopcontact; de beste wifi versterker via het stopcontact

by Rob
beste wifi versterker via het stopcontact

We maken vrijwel ongemerkt steeds meer gebruik van het internet bij het smart inrichten van onze woning. Een smart home hub, slimme verlichting, een slimme thermostaat…het zijn allemaal voorzieningen die gebruik maken van wifi. Het is tegenwoordig niet meer nodig om kabels door je hele huis te trekken om de internetverbinding van je router naar een betreffende woonruimte te trekken. Je kunt immers gebruik maken van het internet via je stopcontact. In dit artikel gaan we dieper in op deze mogelijkheid en geven we je uiteraard inzicht wat de beste wifi versterker via het stopcontact is.

Homeplug adapter of powerline homeplug kopen? Dit zijn de beste wifi versterkers via het stopcontact!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hebben we hieronder de 10 beste wifi versterkers via het stopcontact voor je verzameld. Als je van plan bent om een homeplug adapter (of powerline homeplug) te kopen, wil je uiteraard weten wat de beste wifi versterkers via het stopcontact zijn. Om je een goed antwoord op deze vraag te geven, hebben we ons verdiept in het aanbod van de bekende- en minder bekende merken in homeplug adapters. Daarnaast hebben we de bevindingen van onafhankelijke vergelijkingssites meegenomen in het onderstaande rijtje. De hieronder genoemde homeplug adapters zijn verkrijgbaar bij de bekende aanbieders zoals BCC, Mediamarkt, Coolblue en Bol.com

Het onderstaande rijtje van beste wifi versterkers via stopcontact is in willekeurige volgorde weergegeven. Daarnaast hebben we powerline homeplug van verschillende prijsstellingen in dit rijtje opgenomen. 

De 5 beste wifi versterkers via het stopcontact uitgelicht


Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom KitDevolo Magic 2 wifi kit (multiroom of starterskit)

Deze devolo Magic 2 wifi kit bestaat uit één hoofdadapter en twee extra wifi adapters. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van Mesh-technologie. Hierdoor communiceren de adapters onderling en worden je mobiele apparaten automatisch verbonden met het snelste toegangspunt. De potentiële snelheid waarmee de verschillende adapters met elkaar communiceren via je stroomnetwerk is 2400 Mbps. Dit is ideaal voor intensief internet gebruik.

Bestel de Devolo Magic 2 wifi kit voordelig bij deze vertrouwde webshops:

TP-Link TL-WPA9610

De TP-Link TL-WPA9610 is een wifi powerline kit bestaande uit twee adapters die je internetverbinding naar elke ruimte in huis brengt via het stroomnetwerk. Met dit systeem kun je gebruik maken van internet snelheden tot 2000 Mbps. De TP-Link TL-WPA9610 is uitstekend geschikt om een wifi hotspot op te zetten. Doordat er gebruik wordt gemaakt van Beamforming technologie creëer je een stabielere verbinding.  Het systeem beschikt over een Wi-Fi Auto-Sync- en Wifi kloon knop

TP-Link TL-WPA8630P

De TP-Link TL-WPA8630P is een wifi kit bestaande uit twee adapters die je internetverbinding naar iedere gewenste ruimte van je woning brengt. Het systeem is te gebruiken om in meerdere ruimtes intensief van internet gebruik te maken. Online gamen of 4K streamen is geen probleem als je gebruik maakt van de TP-Link TL-WPA8630P. Het is ook geen probleem om met meerdere devices gebruik te maken van deze wifi versterker via het stopcontact.

FRITZ Powerline1260E WLANSetFRITZ!Powerline1260E WLANSet

De FRITZ!Powerline1260E WLANSet maakt van elk stopcontact een snelle en veilige gigabit-netwerkaansluiting, tot maar liefst 1.200 Mbit/s. De FRITZ!Powerline1260E WLANSet beschikt over twee gigabit-poorten voor een snelle LAN-verbinding. Dit is dan ook een ideale optie voor intensief internetgebruik zoals 4K streamen of online gamen. De voorzieningen beschikken over een ingebouwd stopcontact waardoor er geen stroompunt verloren gaat. 

Bestel de FRITZ!Powerline 1260E voordelig bij deze vertrouwde webshops:

Devolo dLAN 1200+ wifi kit

De devolo dLAN 1200+ wifi kit is een perfect systeem om je internetbereik op een eenvoudige manier uit te breiden. De kit bestaat uit 1 hoofdadapters en een adapter waarmee je een wifi hotspot op zet. De devolo dLAN 1200+ wifi kit beschikt over twee Gigabit-poorten voor een snelle LAN-verbinding en heeft een ingebouwd stopcontact zodat geen stroompunt verloren gaat.

Wifi via stopcontact, wat zijn de mogelijkheden?

Wat te doen als je router beneden in de meterkast staat en je wilt toch gebruik maken van internet op zolder? Maak gebruik van de Power-line Communication technologie.Dit is de techniek waarbij je een wifi verbinding via je stopcontact aanlegt. Deze verbinding kun je volledig draadloos tot stand brengen met een eenvoudige homeplug adapter. Je biedt jezelf hiermee de mogelijkheden om door het hele huis gebruik te kunnen maken van het wifi signaal zonder ook maar één draad te hoeven trekken. 

Power-line communication technologie, de wifi booster via het stopcontact

Power-line communication technologie (PLC) is een technologie die we allemaal kennen. Het is de technologie waarmee de lantaarnpalen op straat ook worden aangestuurd (dus aan- en uitgaan). Je kunt gebruik maken van deze technologische gedachtegang door gebruik te maken van homeplug adapters die je eenvoudig in je stopcontact steekt op plaatsen in je woning waar het internet signaal wat zwakker is. Power-line communication technologie is in dit geval dus een techniek die je kunt uitleggen als de wifi booster via het stopcontact. 

Voor de kenners van deze technologie: er wordt bij het aanleggen van internet via je stopcontact gebruik gemaakt van broadband PLC, dus van hogere frequenties van 1,8 tot 250 MHz. Dit is dé perfecte toepassing voor internet thuisnetwerk omdat de datasnelheden relatief hoog zijn (tot 100s of mbps). Het feit dat je slechts een beperkt bereik hebt (in vergelijking met Smallband PLC) is voor thuisgebruik vanzelfsprekend geen probleem.     

Wat zijn homeplug adapters?

Homeplug adapters (ook wel powerline homeplugs genoemd) zijn voorzieningen waarmee je ervoor kunt zorgen dat je in een specifieke woonruimte draadloos gebruik kunt maken van het internetsignaal zonder hiervoor draden te moeten trekken. Je kunt hiervoor gebruik maken van je stopcontacten mits hierbij sprake is van één samenhangend elektriciteitscircuit. Het maakt hierbij niet uit of de verbinding over meerdere verschillende groepen (fasen) gaat.

We spreken vaak over homeplug adapters (dus meervoud) omdat je voor het maken van je verbinding gebruik maakt van twee adapters. De werking van de powerline homeplugs is eenvoudig zoals je uit het onderstaande stappenplan kunt opmaken.

Stappenplan om internet via het stopcontact aan te leggen:

  1. Steek één homeplug adapter in het stopcontact in de directe omgeving (het liefst naast) je router of modem.
  2. Verbind deze de homeplug adapter met je router (of modem) met een ethernet kabel (UTP kabel).
  3. Plaats een tweede homeplug adapter op de plek in je huis waar je gebruik wilt maken van het internet maar waar de wifi verbinding zwakker is. 
  4. Je kunt nu in deze ruimte gebruik maken van het internet via je stopcontact.

Is het gebruik van een geaard stopcontact noodzakelijk voor het aanleggen van internet via je stopcontact?

Het is niet per sé noodzakelijk om gebruik te maken van een geaard stopcontact voor het aanleggen van internet via je stopcontact maar dit is wel aan te raden. Allereerst om het feit dat dit de meest veilige optie is maar ook omdat hiermee de dataoverdracht sneller zal gaan dan het geval is bij ongeaarde stopcontacten.

Voordelen draadloos gebruik internet via het stroomnet

Zoals je ziet is het gebruik van een homeplug adapter als wifi versterker via het stopcontact zeer eenvoudig. Het gebruik van homeplug adapters is ideaal in situaties wanneer het bereik van je draadloze router niet voldoende is. Je hebt beschikking over een vrij stabiele constructie, mits de bedrading in de muur niet verouderd is maar dit is uiteraard geen issue bij nieuwere woningen. Je bent nog altijd afhankelijk van het stoomnetwerk. Daarnaast is het goed om op te merken dat de verbinding trager wordt als je met meerdere apparaten (grote stroomverbruikers) van dezelfde stroomgroep gebruik maakt. Dit is zeker een belangrijk punt voor fanatieke gamers.

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer