Home Smartphones & Tablets De iPhone SE 2020, een nieuw toestel in een oude jas

De iPhone SE 2020, een nieuw toestel in een oude jas

by Redactie
iphone se 2020

Na vier jaar heeft Apple een opvolger uitgebracht voor de iPhone SE. De nieuwe iPhone SE 2020 is tegenwoordig de goedkoopste smartphone van het merk. Hoogste tijd voor een kennismaking met iPhone SE 2020 dus, want dit is een nieuw toestel in een oude jas. Ontdek hier of deze telefoon geschikt voor je is. 

Over wat voor iPhone hebben we het?

Als je de nieuwe iPhone SE uit 2020 ziet liggen, is de kans groot dat je denkt dat dit een ouder model is. Een 4,7 inch lcd-scherm (1334 x 750 pixels) met grote schermranden, een homeknop met vingerafdrukscanner en slechts één camera aan de achterkant sluiten ongetwijfeld niet helemaal aan op het verwachtingspatroon dat je zult hebben bij een nieuwe iPhone. Dit toestel heeft een design wat je sterk aan een iPhone 8 zal doen denken en dat klopt. Het nieuwe toestel is in deze oude “jas” gestoken.  

Toch zijn er genoeg redenen om deze nieuwe iPhone (geïntroduceerd op 15 april 2020) onder je aandacht te brengen want dit is één van de meest interessante iPhones die je kunt kopen. Laten we beginnen met de prijsstelling want deze is niet zo hoog als we van Apple gewend zijn. De SE 2020 wordt aangeboden vanaf 489 euro (voor het 64GB-model) en is hiermee de goedkoopste iPhone in vier jaar!

Wat kun je van een iPhone voor minder dan 500 euro verwachten?

Als je leest dat deze nieuwe iPhone niet de meest innoverende uitstraling heeft en voor minder dan 500 euro in jouw bezit kan zijn, zul je jezelf ongetwijfeld afvragen wat je van dit toestel mag verwachten. Laat je gerust verrassen want deze smartphone heeft veel meer te bieden dan je in eerste instantie zal verwachten! Het toestel heeft bijvoorbeeld de snelheid van een iPhone 11 Pro!

Laten we een aantal opvallende specificaties van de iPhone SE 2020 voor je op een rijtje zetten:

  • Voorzien van een vernieuwde A13 Bionic-chip
  • Beschikt over de derde generatie iPhone Neural Engine 
  • Heeft een IP67 waterdichtheid
  • Beschikbaar met een opslagcapaciteit van 64 GB/128 GB  of 256 GB opslagcapaciteit
  • Beschikt over een prima 1821 mAh batterij
  • Verkrijgbaar in het rood, wit en zwart

De camera van de iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 heeft niet het meest gecompliceerde camerasysteem. Deze smartphone beschikt aan de achterzijde over een enkele 12-megapixel camera en een 7-megapixel camera aan de voorzijde voor de selfies. Als je gaat filmen heb je maximaal 4k met 60 fps tot je beschikking en je kunt foto’s maken op maximaal 12 megapixel. Helaas is er geen nachtmodus in deze iPhone beschikbaar. Zoals aangegeven is dit niet het meest geavanceerde systeem maar realiseer je dat Apple gebruik maakt van de beste camerasystemen uit zijn klasse met betrekking op factoren als details, kleuren en helderheid. Voor veel mensen is dit camerasysteem dus zeker toereikend.  

Voor wie is deze iPhone SE 2020 geschikt?

De iPhone SE 2020 is een compacte smartphone met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Als de hoge prijzen je altijd hebben tegengehouden om een iPhone te kopen, is deze tegenwerping nu weggenomen. Het is niet het meest geavanceerde toestel en met betrekking tot de uitstraling verdient Apple in dit geval niet de creativiteitsprijs maar als je hier minder waarde aan hecht, kan dit toestel ook voor jou in aanmerking komen als beste koop!  

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer