Home Elektronica JBL Tune 220 TWS, alternatief voor AirPods?

JBL Tune 220 TWS, alternatief voor AirPods?

by Rob
JBL Tune 220 TWS

Bij het vergelijken van je keuzemogelijkheden in bluetooth oordopjes, zul je merken dat er diverse alternatieven zijn als je de prijs voor AirPods nét wat te hoog vindt. Voor JBL Tune 220 TWS oordopjes betaal je zomaar zo’n 50 euro minder dan voor de AirPods van Apple. De vraag die dan snel bij je opkomt is of deze oordopjes een alternatief zijn voor AirPods. Door middel van deze JBL Tune 220 TWS review formuleren we het antwoord op deze vraag voor je.

JBL Tune 220, waar hebben we het over?

JBL heeft de Tune 220 sinds november 2019 in het assortiment opgenomen. Veel mensen denken dat de letters TWS behoren bij het type aanduiding van deze oordopjes. De letters staan voor True Wireless Stereo. JBL Tune 220 zijn on-ear oordopjes, net als de AirPods van Apple. Dit soort oordopjes worden ook wel earbuds genoemd. Dit soort oordopjes zijn voorzien van een soort steel die ervoor zorgen dat de luidspreker over het oor komt. Hierdoor kun je genieten van een uitstekende muziekweergave maar zorg je er wel voor dat je ook de omgevingsgeluiden zult blijven horen. Dit is van groot belang als je bijvoorbeeld deelneemt aan het verkeer. 

Het feit dat zowel de JBL Tune 220 als de AirPods on-ear oordopjes zijn, maakt een reële vergelijking tussen deze twee opties mogelijk. Uiteraard zijn er nog andere alternatieven waarvoor je kunt kiezen, zoals de i10 tws airpods waar we elders op deze website een artikel over gepubliceerd hebben maar in de praktijk zul je waarschijnlijk sneller een keuze maken tussen de JBL Tune 220 en de Apple AirPods.

Bekijk de huidige prijsstelling van onderstaande populaire webshops

JBL Tune 220 review, zijn deze oordopjes de aankoopprijs waard?

We hebben deze JBL Tune 220 review geschreven om een beeld te vormen of deze oordopjes de aankoopprijs waard zijn? Hoewel deze oordopjes voordeliger zijn dan Apple AirPods vallen de JBL bluetooth oordopjes nog altijd in het hogere prijssegment van oordopjes. Als je bereid bent om deze prijs uit te geven, mag je daar wel wat voor verwachten. Laten we meteen met de conclusie beginnen: JBL maar met de Tune 220 de verwachtingen waar. Het zijn oordopjes die je uitstekend kunt gebruiken onderweg of in de sportschool. Het prijsverschil tussen de JBL Tune 220 en de Apple AirPods komt slechts in details tot uiting.

Ben je op zoek naar de beste JBL Tune 220 TWS aanbieding? Houd dan de website van Coolblue in de gaten aangezien ze regelmatig goede aanbiedingen hebben op bluetooth speakers!

Het draagcomfort van de JBL Tune 220 TWS oordopjes

Een van de belangrijke factoren waarop je oordopjes zult beoordelen is het draagcomfort. Je merkt direct dat er veel zorg is besteed aan het draagcomfort van de JBL Tune 220 TWS oordopjes. Het feit dat dit on-ear oordopjes zijn, zorgt ervoor dat deze oordopjes niet klemmen in de gehoorgang. Hierdoor zitten de oordopjes erg comfortabel, ook bij langdurig gebruik. De oordopjes lopen aan een kant wat taps toe. Er is dus duidelijk onderscheid tussen het linker- en rechter oortje. Het voordeel van deze vormgeving is dat het geluid recht de gehoorgang in gaat, wat zorgt voor een betere geluidsweergave. Aan de achterzijde van het ronde gedeelte van de oortjes is een kleine bas-reflex poort verwerkt. Dit werkt bevorderend voor de akoestiek. Als we kijken naar de geluidskwaliteit in verhouding tot de maatvoering van de oortjes, is de kans groot dat je zeer aangenaam verrast wordt. De oortjes leveren niet alleen een behoorlijk krachtig en zuiver basgeluid maar ook de midden- en hoge tonen worden nauwkeurig weergegeven. 

Aan de bovenkant van de oortjes bevinden zich knopjes waarmee je de oortjes kunt bedienen al is het niet mogelijk om het volume te regelen met behulp van knoppen. De oortjes zijn erg licht van gewicht. Het voordeel hiervan is dat je nauwelijks door zou hebben dat je deze draagt als je geen muziek of een podcast op hebt staan. De oortjes zijn dusdanig vormgegeven dat ze bij de meeste mensen goed op hun plek blijven zitten ook bij het sporten.

Het gebruiksgemak van de JBL Tune 220 TWS oordopjes

Het gebruiksgemak van de JBL Tune 220 TWS oordopjes laat niets aan de wensen over. De oortjes maken gebruik van Bluetooth versie 5.0. De verbinding is zeer stabiel (ook op grotere afstand) en komt eenvoudig tot stand. De oordopjes gaan direct aan als ze uit de oplaad case worden gehaald en worden automatisch uitgeschakeld als deze weer worden terug gestopt. Hierbij zal direct het oplaadproces in gang worden gezet dus daar hoef je niet zelf aan te denken. De oortjes zijn te bedienen via je smartphone (zowel Android als iPhone) of op de oortjes zelf. Je kunt moeiteloos schakelen tussen je oproepen, het luisteren van muziek of een podcast en het gebruik maken van je stem assistent. In het rechter oortje (voorzien van de rode stip en de letter “R”) zit een kleine microfoon ingebouwd.

Bekijk onderstaande unboxing video van Expert voor aanvullende informatie over de JBL Tune 220 TWS.

Oplaadmogelijkheden van de JBL Tune 220 TWS oordopjes

Voor de volledigheid is het goed om aan te geven dat de JBL Tune 220 TWS oordopjes niet kunnen worden opgeladen met behulp van een micro-USB aansluiting. Voor het opladen van de oordopjes maak je gebruik van een micro-B naar USB-A oplaadkabel van 27,5 cm. De set is voorzien van een Li-ion accu van 22 mAh bij 3,85 Volt. Als je het aanbod van bluetooth oordopjes met elkaar vergelijkt ontdek je dat deze accu niet het meeste capaciteit heeft maar je kunt de oortjes wel diverse malen opladen met behulp van de bijbehorende charging case. Het oplaaddoosje heeft een batterij van 410 mAh bij 3,85 V. De capaciteit van de energiebron hoeft dus geen decision maker te zijn bij de beslissing tussen het kopen van de JBL Tune 220 TWS of toch voor de Apple AirPods. 

JBL Tune 220 TWS kopen in plaats van AirPods?

Het antwoord op de vraag of het een goede keuze is om JBL Tune 220 TWS te kopen in plaats van AirPods is uiteraard persoonlijk. Als je een Apple fan bent, zul je de kleine nadelen van deze oordopjes aangrijpen om deze keuze niet te maken. Als je wat minder merkentrouw en op zoek bent naar Bluetooth oordopjes die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben, zijn de JBL Tune 220 TWS een uitstekende optie. Het draagcomfort is prima en de geluidskwaliteit van de oordopjes is zelfs zeer goed te benoemen. Voor veel mensen zijn dit de belangrijkste criteria die bepalend zijn voor hun keuze. In dat geval is JBL Tune 220 TWS dus zeker een alternatief voor AirPods. JBL Tune 220 TWS oordopjes zijn verkrijgbaar bij de bekende aanbieders zoals Bol.com, Expert, en Coolblue.

Bekijk de huidige prijsstelling van onderstaande populaire webshops

Prijsverloop en prijsdaling alert [SCHRIJF JE IN!]

In de grafiek hieronder zie je het prijsverloop van de JBL Tune 220 TWS bij Bol.com. Over het algemeen zie je bij gadgets en technische items dat deze vaak met een hoge prijs beginnen en dat deze geleidelijk aan goedkoper worden.

Wil jij de JBL Tune 220 TWS kopen, maar vind je hem momenteel nog te duur? Schrijf je dan snel in voor de prijsdaling alert* en ontvang een e-mail wanneer je hem voor een mooie prijs op de kop kunt tikken!

★★★★★

JBL Tune 220TWS - Volledig draadloze oordopjes - Zwart, JBL

Price: €70,99 niet op voorraad
sinds april 23, 2024 5:45 pm
Bekijken
Bol.com
Wait For A Price Drop

Price History

Statistics

Current Price €70,99 april 23, 2024
Highest Price €70,99 december 4, 2023
Lowest Price €70,99 december 4, 2023
Since december 4, 2023

Last price changes

€70,99 december 4, 2023

Prijsdaling alerts van Technika10.nl: wij houden van alle webshops de prijzen bij door middel van productfeeds. Zakt de prijs met meer dan 25% dan krijgen wij (en dus jij) automatisch een alert! Zo word jij automatisch op de hoogte gehouden van de beste JBL Tune 220 TWS aanbieding!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer