Home Gadgets Je eigen zomergadget maken? Maak een barbecue!

Je eigen zomergadget maken? Maak een barbecue!

by Redactie
Je eigen zomergadget maken Maak een barbecue!

Hoewel het geen vastgestelde regel is, is het natuurlijk wel zo dat een gadget eigenlijk pas echt een gadget is als het lekker klein en compact is. Het hoeft daarom ook helemaal niet duur te zijn. En als je een beetje handig bent, kan je er zelf één maken. Een favoriet is dan ook het maken van een eigen kleine barbecue. Bovendien kan je dan gelijk eens testen hoe technisch je zelf eigenlijk bent, want je zal er wel wat werk voor moeten doen om de barbecue in elkaar te zetten. Dat maakt het natuurlijk wel ook leuk.

Van blik

De barbecue die je zelf kunt maken is niet groter dan het blik knakworsten dat je ermee gat grillen. Sterker nog, het is dat blik. Dat is namelijk het eerste wat je nodig hebt. Dit blik moet je precies mooi in de lengte in tweeën splitsen, bijvoorbeeld door het door te zagen of te snijden. In één van de beide helften maak je nu vier evenredige gaten om er schroeven doorheen te duwen. Die schroeven draai je vast zodat het pootjes worden. Op dit moment heb je dus eigenlijk al je kleine barbecue in handen. Al is dit natuurlijk niet alles.

Afwerken

Wanneer je echt iets van je mini barbecue van een conservenblik wilt maken, dan doe je dat door er met de andere helft van het blik nog wat mooie extra’s aan toe te voegen. Een mooie klep bijvoorbeeld. Ook een rooster van wat ijzerdraad kan een mooi effect geven en zorgt dat je nog net iets meer verschillende producten kunt grillen. Dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker. Je zal wel precies moeten kunnen werken, want alles is natuurlijk een flink stuk kleiner. Dat maakt het natuurlijk wel ook uitdagend om te doen. Bovendien kan je er je eigen draai aan geven.

Kopen

Wie wat minder handig is met conservenblikken en zagen of snijdmateriaal, kan natuurlijk ook gewoon voor de kortste weg kiezen. Er zijn op verschillende plekken minibarbecues van hetzelfde formaat te koop. Die zijn bovendien ook echt als barbecue geproduceerd en niet als knakworstenblik. Daardoor zal deze er dus ook mooier uitzien en net wat duurzamer in gebruik zijn. Dat kan dus ook een goede reden zijn om er wat geld aan uit te willen geven. Dit moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Het is in ieder geval een gadget waar je de zomer net wat heter mee maakt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer