Home Internet Kun je op Youtube een film downloaden?

Kun je op Youtube een film downloaden?

by Rosalyn van Moorselaar
Kun je op YouTube een film downloaden?

Stel je ziet een filmpje op YouTube dat je wilt gebruiken in een presentatie of een ander bestand dat je zelf bezig bent om te maken. Natuurlijk wil je dan de originele maker van het filmpje alle credits geven die hij of zij verdient. Kan je dan dat filmpje van YouTube even downloaden en bijvoorbeeld in MP4 zetten zodat je deze op ieder moment ook offline kunt gebruiken? Het antwoord is simpel: dan kan niet en het mag niet. Natuurlijk worden er op het net vele apps aangeboden waarmee het mogelijk zou zijn om video’s van YouTube om zetten in MP4. Wat je daarvan moet vinden is een zeer persoonlijke zaak , maar vergeet in ieder geval nooit de risico’s die je loopt als jij je op dit pad zou gaan begeven.

De YouTube premium optie

Met een abonnement op YouTube premium kan je video’s en films zonder reclame bekijken. Ook kan je dan bestanden downloaden om video’s offline te bekijken. Het is vergelijkbaar met de diensten die Netflix biedt. Maar ook dan kan je van deze downloads geen gebruik maken om ze elders in een bestand te zetten. Je krijgt geen MP4 bestand waarmee je zomaar aan de slag kan. Je kan dus wel offline kijken maar het videobeheer van YouTube is wel zodanig dat het bestand zo ingesloten blijft dat jij er verder niets mee kan behalve er naar kijken.

Film downloaden van YouTube?

Mocht je het idee hebben om een complete speelfilm van YouTube te gaan downloaden, dan kan er maar één goed advies worden gegeven: begin er niet aan. De voorwaarden van YouTube zijn bijzonder duidelijk als je van de dienst gebruik wilt maken. Niets van de site mag worden gekopieerd met welk doel dan ook zonder toestemming. Maar zodra jij je aan speelfilms zou wagen, komt daar nog een hele hoeveelheid verboden bij op basis van andere wetgeving. Het illegaal bekijken van speelfilms is strafbaar en bij het downloaden daarvan zouden alle rode lampen ook bij jou moeten gaan branden. Verdiep je maar eens in de informatie omtrent processen die gevoerd zijn en worden en de boetes die worden geëist van mensen die dachten een speelfilm zonder veel risico te kunnen bekijken of meer.

Wat wel mag

Een YouTube film downloaden is dus beslist niet iets wat wij je hier zouden aanraden en ook de apps die het mogelijk zouden maken bestanden van YouTube om te zetten in MP4 zullen we je niet aanbevelen. Wat wel mogelijk is om te downloaden is alles wat je zelf hier hebt geplaatst. Dan lijkt ook wat overbodig omdat je zelf immers de bestanden bewaard zult hebben nadat je deze geplaatst hebt, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Als jij dergelijke bestanden bent kwijtgeraakt kan je die altijd weer van YouTube halen en dat is best een geruststellende gedachte. Hiertoe ga je binnen je account naar videobeheer. Hier kan je alles wat jij op YouTube hebt gezet weer downloaden in het originele MP4 formaat. Leuk weetje toch?

Lees ook: Wat is een goede Youtube converter?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer