Home Elektronica Langer met een smartwatch doen door smart te zijn

Langer met een smartwatch doen door smart te zijn

by Redactie
Langer met een smartwatch doen door smart te zijn

De opkomst van de smartwatch is nog altijd gaande. Langzaam maar zeker raken meer en meer mensen van de toegevoegde waarde overtuigd. Een probleem waar veel mensen tegenaanlopen? De batterijduur die de gadget heeft. Dat hoeft echter helemaal geen probleem te zijn, want aan die batterijduur is van alles te doen. Zolang je maar weet hoe. Daarom is het delen van een aantal tips natuurlijk gewenst. Zo haal ook jij meer uit je smartwatch. Het is dan vooral van belang om de functies goed te kennen en hier op de juiste manier mee om te gaan om het maximale eruit te halen.

Minder wifi

In de eerste plaats een tip die misschien niet direct verwacht wordt als het gaat om een langere batterijduur. Je moet minder gebruik gaan maken van wifi. Natuurlijk niet wanneer je met je horloge bezig bent, maar juist wanneer je hier niet mee bezig bent. Door de smartwatch voortdurend contact te laten houden met het netwerk waar je op aangesloten bent gooi je onnodig veel energie weg uit de batterij. Dit kan natuurlijk ook anders. In veel horloges zit hier zelfs een optie voor in het menu. Zo kan je automatisch van het netwerk af na enige tijd niet je watch te hebben gebruikt.

Minder scherp

Ook een goede optie, die wel wat bekender is, is het verlagen van de helderheid van je beeldscherm. De verlichting speelt een belangrijke rol in de mate waarin je batterij aangepakt wordt wanneer je met je smartwatch bezig bent. Vaak kan dat allemaal wel net wat minder scherp. Alleen al om die reden is het dus interessant om hier naar te kijken. Het zal je verbazen hoeveel batterijduur je wint door je scherm ook maar een fractie minder helder in te stellen. Kan je nagaan wat je wint als je het scherm optimaliseert als het gaat om helderheid.

Minder apps

Tot slot is het altijd belangrijk om bezig te blijven met ja appgebruik. Heb je apps al een tijdje niet meer gebruikt? Dan kan je jezelf afvragen of je die nog wel nodig hebt. Is dit niet het geval, waarom haal je ze dan niet gewoon van je smartwatch af. De kans is immers groot dat ze altijd op de achtergrond meedraaien en je daardoor onnodig inhoud van je accu kwijt bent aan functies waar je helemaal niets mee doet. Dit kan je ook heel veel schelen en het heeft ook nog de leuke bijkomstigheid dat je ruimte maakt voor nieuwe functies waar je misschien wel wat aan hebt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer