Home Technologie Lasers om van je tattoo af te komen

Lasers om van je tattoo af te komen

by Redactie
Lasers om van je tattoo af te komen

Lasers kennen veel toepassingen. De laatste jaren is de techniek met sprongen vooruit gegaan.  Zo worden lasers gebruikt in optische media (DVD, Blu-ray), voor amusement, 3D scanning, militaire doelen, landmeting, snijden maar ook steeds meer in de medische wetenschap. In de oogheelkunde wordt bijvoorbeeld met lasers gecorrigeerd. Maar de laser kan ook gebruikt worden om tatoeages te verwijderen. In deze blog gaan we dieper in over deze toepassing van lasers.

Inhoudsopgave

Tatoeage

Om de techniek van de laser te begrijpen moet eigenlijk eerst gekeken worden naar wat een tatoeage. Natuurlijk weet iedereen dat het om inkt gaat die in de huid wordt geïnjecteerd. De inkt wordt onder de huid ingebracht met een naald, door de lederhuid heen. Het gaat vaak Oost-Indische inkt die met een tatoeëermachine wordt aangebracht. In principe kunnen alle kleuren inkt worden aangebracht. Een tatoeage is permanent, oude (slecht gezette) tatoeages kunnen vervagen maar blijven ook dan gewoon zichtbaar.

Aangezien de tattoo blijvend is krijgt een zeer groot gedeelte ooit spijt van zijn of haar tattoo. Dit geldt dan voornamelijk voor mensen die de tatoeage puur esthetisch hebben laten zetten. Medische en religieuze tatoeages leveren zelden spijt op. Maargoed, hoe nu verder? Je kunt een tattoo laten ‘coveren’ met een grotere tatoeage eroverheen, maar een echte oplossing is dit niet. De oplossing zit hem in een laser.

Weglaseren

Met een nieuwe, veilige laser kan pigment (kleuren van inkt) onder de huid worden afgebroken. Een tatoeage kan op die manier verwijderen worden. De techniek achter de laser is vrij innovatief en eigenlijk heel clean. We krijgen informatie van Laserpraktijk Breda, een laserstudie gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages.

De laser levert in een zeer korte tijd pulsen van energie aan de huid. Deze energie verbrijzelt de inkt in de huid zodat er hele kleine deeltjes ontstaan. Deze deeltjes worden door het lichaam vanzelf opgeruimd en afgevoerd. Omdat de deeltjes veel kleiner zijn dan bij andere behandelingen kan het lichaam deze eenvoudig en snel afvoeren. Dit geldt voor alle kleuren. Maar de laser breekt helaas maar weinig pigment per keer af, waardoor meerdere behandelingen nodig zijn.

De lasers kennen een aantal golflengtes om alle kleuren af te breken. Zachte kleuren als geel en roze zijn het lastigst. Zwart en donkerblauw zijn eenvoudiger af te breken. Gedurende behandeling moet de huid gekoeld worden, dit om beschadiging te voorkomen. De laser kan uiteraard schade aanrichten als ie niet goed is afgesteld of te lang gebruikt wordt. Bezoek daarom altijd professional.

Het volledig verwijderen van een tattoo kost eenvoudig 10 behandelen en 10 keer meer dan het laten zetten ervan…

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer