Home Tips Meer technologie in het huishouden in 2024

Meer technologie in het huishouden in 2024

by Redactie
Meer technologie in het huishouden in 2023

Ook in 2024 zien we in het huishouden steeds meer hulp van geavanceerde technologie. Deze technologie maakt het leven vele malen eenvoudiger, vooral als het gaat om het dagelijks huishouden waar we geen van allen vanaf komen. Hieronder kom je te weten welke de meest populaire technologische ontwikkelingen zijn voor het jaar 2024.

Robotstofzuiger

De robotstofzuiger bestaat inmiddels al een aantal jaar. Eenmaal in huis is het een kwestie van het instellen van de juiste instellingen en je robotstofzuiger houdt elke dag je huis netjes schoon. Hier hoef je dus zelf niet aan te blijven denken waardoor je een hoop geld en tijd bespaart. Naast robotstofzuigers om het huis te ontdoen van rommel kun je ook de Touch prullenbak kopen. Het gaat om één van de beste prullenbakken die je kunt vinden aangezien het niet noodzakelijk is om je handen te gebruiken als je rommel wilt weggooien.

Slimme verlichting

Ook slimme verlichting vormt steeds meer deel van de Nederlandse huishoudens. Je kunt namelijk je telefoon koppelen met de slimme apparaten in je huis, waaronder ook verlichting. Hierbij zijn je lampen in helderheid, kleur, toon en warmte aan te passen vanuit je smartphone. Slimme verlichting is makkelijk te installeren en je bespaart op de energierekening aangezien je de verlichting zodanig in kunt stellen dat deze uitschakelt als je van huis gaat en weer aangaat als je thuiskomt.

Extra veilig deurslot

Nog een revolutionaire ontwikkeling in het huishouden is het slimme deurslot. Dit deurslot kan met je smartphone gekoppeld worden via de bluetooth functie van je telefoon, zodat je je woning ook zonder sleutel binnen kunt komen. Het vergeten van je sleutel en dan niet meer binnen kunnen komen in je eigen huis behoort met het slimme deurslot tot het verleden.

Smart deurbel

Je kunt met een smart deurbel precies zien wie er voor je deur staat en aanbelt. Zo hoef je de deur niet open te maken voor ongewenste bezoekers. Je kunt ook zelf bepalen wie je te woord staat. Ook het maken van foto’s of videobeelden is met een slimme deurbel mogelijk. Zo zorg je voor extra veiligheid in het huishouden.

Home assistant

Slimme spraakassistenten zijn tegenwoordig zeer populair. Denk zo aan de Google Home en Amazon Echo, twee spraakassistenten waar je mee kunt praten en die je opdrachten kunt geven. Je kunt een home assistant vragen om muziek af te spelen, maar je kunt alle andere slimme apparaten aan je home assistant koppelen zodat heel het huishouden vanaf je smartphone geregeld kan worden. Denk aan je verlichting, je televisie, de thermostaat, de gordijnen, de deurbel, het deurslot en dergelijke.

Zijn er ook nadelen?

Vergeet niet dat meer technologie in het huishouden betekent dat alle apparaten constant op het internet of op wifi aangesloten moeten zijn. Dit brengt een veiligheidsrisico met zich mee, aangezien hackers misbruik kunnen maken van het netwerk. Hier komt nog bij dat slimme apparaten meer data eisen, waardoor je internetverbruik hoger wordt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer