Home Smartphones & Tablets Microsoft Surface Duo, opklapbare Android smartphone

Microsoft Surface Duo, opklapbare Android smartphone

by Rob
Microsoft Surface Duo

Na een ontwikkeling van maar liefst 6 jaar, is de Microsoft Surface Duo dan uiteindelijk op de markt verschenen. Deze opklapbare Android smartphone visualiseert de visie van Microsoft hoe de toekomst van de smartphones eruit gaat zien: een opvouwbaar dubbel scherm dat een Android tablet en telefoon in één is.

Wat kun je verwachten van de Microsoft Surface Duo?

Dat Microsoft weer terugkeert naar de markt van de mobiele telefonie is opvallend. Het bedrijf heeft eerder stappen in deze richting gezet die niet erg succesvol zijn geweest. Door de stap te zetten om met een eigen smartphone op de markt te verschijnen, wordt een nieuw hoofdstuk uit de smartphone geschiedenis geschreven. Uiteraard resulteert dit in een hoog verwachtingspatroon en zal iedere geïnteresseerde zich afvragen wat ze kunnen verwachten van de Microsoft Surface Duo. 

De smartphone beschikt over twee 5,6 inch schermen (beelddiagonaal 12,7 cm) met hiertussen een scharnier die 360 graden kan draaien. Je hebt bij dit toestel dus de beschikking over twee aparte schermen. Het is geen toestel met een opvouwbaar zoals wel het geval is bij de Samsung Galaxy Z Fold 2 5G, een toestel die (niet toevallig) in precies dezelfde periode op de markt is gebracht.

Surface Duo, een tablet en een smartphone in één

De Surface Duo kan het beste omschreven worden als een tablet en een smartphone in één. Microsoft heeft bij de ontwikkeling van dit multifunctionele apparaat als doelstelling gehad om een combinatie te vormen van de beste elementen van de twee devices. Het bedrijf richt zich hiermee op de doelgroep die graag zoveel mogelijk hun smartphone gebruiken maar zich voor complexe taken genoodzaakt voelen om hun laptop te gebruiken. Dat Microsoft het toestel niet als smartphone wil pitchen is gezien het imago op dit gebied uit het verleden wel te begrijpen.

Hoe Microsoft met de Microsoft Surface Duo geschiedenis schrijft

Een blik op de specificaties van de Microsoft Surface Duo geeft een beeld hoe het bedrijf met een innovatief toestel geschiedenis schrijft op gebied van smartphones (al mogen we het toestel niet zo noemen). dit Android toestel (geen Windows) is uitgerust met de Snapdragon 855-soc en twee 5,6″-oledschermen (beeldverhouding 4:3) met een resolutie van 1800×1350 pixels per stuk. Deze schermen kunnen zowel afzonderlijk werken (er kan dus gebruik worden gemaakt van twee apps tegelijk) als in combinatie met elkaar maar dan met een rand in het midden.  

De tablet/smartphone is voorzien van één camera aan de achterzijde. Dit is een 11-megapixelsensor met een f/2.0-lens. Geïnteresseerden hebben de keuze tussen een variant met 6GB ram en 128 GB flashopslag of een variant met 256 GB opslagruimte. De twee accu’s zijn goed voor een capaciteit van 3577 mAh. Voor de volledigheid is het goed te vermelden dat dit een 4G apparaat is en géén 5G. Dit is een opvallende keuze voor een aanbieder die de ambitie heeft om geschiedenis te schrijven. Daarnaast is het opvallend genoeg niet mogelijk om het toestel snel draadloos op te laden, hebben de schermen niet de hoogste verversingssnelheid en ontbreekt een 3,5mm-jack. 

Surface Duo kopen?

De Microsoft Surface Duo wordt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten uitgebracht maar zoals vaker het geval is, is er zeker een kans dat het toestel in later stadium in Europa op de markt komt. Je geduld wordt even op de proef gesteld maar daar hoef je niet rouwig om te zijn. Bij een toestel dat in ontwikkeling is, moet je zeker niet voor de eerste generatie kiezen. Microsoft zal er alles aan doen om nu wel succesvol te zijn op de smartphonemarkt. De 6 jaar ontwikkeling krijgt dus zeker een vervolg…

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer