Home Gaming Mini console voor oude games

Mini console voor oude games

by Rosalyn van Moorselaar
mini console

De huidige game consoles hebben van alles te bieden en zijn super geavanceerd. Bovendien spelen we vaak op onze tablet of smartphone. Toch zijn we die oude games van voorheen zeker niet vergeten. En daarom is er nu de mini console. Met dit apparaatje kun je gewoon die toffe games van vroeger weer spelen!

Nintendo: terug van weggeweest?

Is Nintendo terug van weggeweest? Of kunnen we stellen dat dit merk eigenlijk nooit uit de picture is geweest? Wat in ieder geval heel duidelijk is, is dat het label echt succes had met de introductie van de Nintendo Classic Mini. Deze was er zowel in een NES-versie als in een SNES-versie. SNES staat hierbij voor Super Nintendo Entertainment System. Bij de Mini NES kon je uit 30 verschillende games kiezen, bij de SNES Classic Mini was er de keuze uit 21 games. Dit apparaat was echter wel beter ontwikkeld en was onder andere overgestapt naar 16-bit. De Super Nintendo Mini werd ongekend populair door de goede games die erop stonden. De Sega Mini is echter een sterke concurrent.

Lees ook: Hoe gaat de nieuwe Nintendo Switch eruit zien?

Wii Mini

Herinner jij het je weer? De Wii van Nintendo was enkele jaren geleden razend populair. Nu is er ook een Wii mini. Deze console is helemaal van deze tijd, compact en perfect om je oude games op te spelen. Je kunt bijna alle bestaande Wii-accessoires bij de Wii Mini gebruiken. Alleen heeft het model geen GameCube-poort. Dat wil zeggen dat je deze controllers, dansmatten en soortgelijke accessoires niet kunt gebruiken in combinatie met de Wii Mini. Toch kun je er honderden andere leuke Wii-games op spelen.

Nieuwe release van Nintendo

De Nintendo 64 is toch wel de klassieker van dit bedrijf. Er zijn allerlei tekenen die erop wijzen dat Nintendo ook met een Nintendo 64 Mini gaat komen. Er is echter nog geen release-datum bekend gemaakt. Wellicht komt dit model in 2019 wel op de markt?

Sega

Sega is zeker een sterke concurrent van Nintendo. Dit bedrijf is gevestigd in Japan en is een belangrijke fabrikant als het gaat om spelcomputers. Sega staat in dit geval voor Service Games. Het bedrijf komt ook met een nieuwe mini. De Sega Mega Drive Mini zal naar verwachting uitkomen in 2019. In eerste instantie was de release gepland voor 2018, maar doordat de aankondiging ook in de westerse wereld zo goed ontvangen werd, besloot de fabrikant om er een wereldwijde release van te maken. De Sega Mega Drive Mini zal dus op hetzelfde moment in Europa uitkomen als in Japan.

oude games

Oude games voor je mini console

De markt voor oude games lijkt uitstekend te zijn. Geen wonder, want er zijn allerlei oude games die nooit gaan vervelen. Blizzard speelde hier ook goed op in door met de aankondiging van World of Warcraft Vanilla te komen. In de eerste versie van World of Warcraft is er veel anders als je kijkt naar de game zoals die vandaag de dag is. Maar als je even nadenkt, zullen je al gauw allerlei leuke oude games te binnen schieten. Denk maar eens aan Mario Party, Super Mario Kart en Super Mario World. Of Wii Sports Resort. En ken jij Donkey Kong Country, EarthBound of Secret of Mana nog? Al deze games kun je weer spelen op je retro mini console. Wil je een specifieke game spelen, dan kun je natuurlijk het beste kiezen voor een specifiek model console.

Mini console kopen

Wil je een mini console kopen? Misschien ben je specifiek op zoek naar de Wii Mini, de Super Nintendo Mini of de Sega Mega Drive Mini? Wil je een retro mini console kopen, dan ben je aan het juiste adres bij Coolblue of Mediamarkt. Deze bedrijven kunnen je zeker verder helpen! Met een mini console kun jij straks alle oude games weer spelen die jij in vroeger tijden misschien wel dagelijks hebt gespeeld. Maar het is niet alleen leuk wanneer jij even terug in de tijd wilt. Ook de nieuwe generatie groeit weer op met de toffe mini console!

Bekijk hier de beste Nintendo Switch van 2024

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer