Home Startups Nederlandse startup Elastic nu al twee keer zoveel waard op de beurs

Nederlandse startup Elastic nu al twee keer zoveel waard op de beurs

by Redactie
Nederlandse startup Elastic nu al twee keer zoveel waard op de beurs

Het Nederlandse techbedrijf Elastic is the next big thing op de aandelenbeurs van New York. Het bedrijf werd geïntroduceerd en was binnen een dag al verdubbeld in waarde. Dit is opvallend omdat Elastic misschien niet direct het meest bekende bedrijf in de techwereld is, of in ieder geval bij het grote publiek. Toch heeft dit bedrijf behoorlijk wat te bieden. Dit is dan ook precies de reden van de snelle groei. Natuurlijk wil je dan wel weten wat dit bedrijf precies doet, mogelijk wil je er immers zelf ook wel in investeren.

Opslag

Als er één uitdaging ligt in de wereld van de tech, dan is het wel de manier waarop met de opslag van alle data moet worden omgegaan. Vooral de grote ondernemingen die online actief zijn weten zich geen raad met dit probleem. Zo verschijnen er overal op de wereld enorme bunkers waarin alles moet worden opgeslagen die tijdens het bouwen al te klein blijken. Dit maakt alles lastig te ordenen. Elastic zou weleens de oplossing hiervoor kunnen gaan bieden. Het bedrijf maakt software waarmee data gemakkelijk te doorzoeken is, zodat je altijd direct kunt vinden wat je nodig hebt op dat moment.

Gratis

Dat Elastic nu al zoveel waard is, is opvallend, want het product wordt gratis aangeboden. Het is gewoon voor iedereen te downloaden. Natuurlijk is dit niet het hele verhaal, want alleen de basis is gratis. Er zijn ook mogelijkheden om het pakket uit te breiden. Die moeten wel betaald worden. Het systeem wordt al door vele duizenden mensen wereldwijd gebruikt. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat het zo snel al een succes zou worden op de beurs. Grote partijen als Facebook, Tinder en Microsoft werken er bijvoorbeeld ook al mee. Zoals ook NASA dat doet. Dit verklaart het succes.

Nederlands succes

Het is opvallend dat de Nederlandse techbedrijven het de laatste tijd zo goed doen. Eerder was ook Adyen al een succes op de beurs van New York. Dat bedrijf dat zich bezighoudt met betalingsdiensten maakte ook een snelle groei door waardoor het al snel het dubbele waard was. Dit kwam ook doordat de diensten die het bedrijf aanbood door een aantal grote partijen werden afgenomen. Daardoor lijkt er een goede toekomst voor de Nederlandse techwereld aan te komen. Wat de volgende grote spelers zullen gaan worden is op dit moment niet te zien, maar dat die eraan komen lijkt duidelijk.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer