Home Lifehacks Niet doen: lifehacks die niet werken

Niet doen: lifehacks die niet werken

by Redactie
Niet doen lifehacks die niet werken

Lifehacks zijn er om het leven gemakkelijker en leuker te maken. Wat dan natuurlijk wel belangrijk is, is dat ze ook echt werken. Helaas zwerven er genoeg hackadviezen over de wereld waar je helemaal niets mee kunt. Hoewel ze nog zo aantrekkelijk lijken, is het geen goed idee om ze te proberen. Om ervoor te zorgen dat je er niet intrapt, is het belangrijk om de volgende punten even door te nemen. Dit zijn de hacks die je met enige regelmaat tegenkomt, die eigenlijk helemaal niets toevoegen aan je leven. Alle reden om er met een grote boog omheen te lopen dus.

Plaatselijk vet

Afvallen is lastig. Vooral omdat het menselijk lichaam in grote mate niet op commando kan doen wat jij wilt. Als het zo simpel was, dan zouden er niet zoveel mensen met overgewicht zijn. Waarom velen je dan toch proberen wijs te maken dat je heel simpel bepaalde zaken kunt aanpakken blijft een raadsel. Denk bijvoorbeeld aan plaatselijk vet verliezen. Ja, het is waar dat je spieren sterker en beter gevormd worden als je je buik traint of wanneer je squats doet voor je billen. Nee, het is niet waar dat je dan ook perse op die plek vet verbrandt. Zorg dus voor een complete workout.

Gratis diensten

Het internet staat vol met gratis diensten die je leven gemakkelijker kunnen maken. De vraag die je je daarbij wel moet stellen is wat gratis eigenlijk precies is. Als je niet met geld betaalt, waar betaal je dan bijvoorbeeld wel mee? Dit kan nog weleens tegenvallen. Een beroemd voorbeeld is de dienst Unroll.me. Deze dienst bood aan om je te helpen uitschrijven bij overbodige nieuwsbrieven en diensten die je niet meer gebruikte, maar waar je nog wel ingeschreven stond. Handige gratis service zou je denken. Totdat bekend werd dat het bedrijf zijn geld verdiende door de contactinformatie die het tegenkwam te verkopen.

Diëten

Nog een lifehackkwestie die door de opkomst van internet een eigen leven is gaan leiden. De dieetmanie. Natuurlijk is het belangrijk om goed en gezond te eten. Het probleem is alleen wel dat nog altijd niet helemaal duidelijk is wat goed en gezond eten nu eigenlijk precies is. Er was een tijd dat eieren werden afgeraden, maar tegenwoordig gelden eieren als wondervoedsel. Koolhydraten zijn daarentegen de vijand, maar de eerste onderzoeken over de keerzijde van koolhydraatarm leven komen nu ook alweer naar buiten. Het is dus vooral ook belangrijk om een voedingspatroon te vinden waar jij je goed bij voelt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer