Home Nieuws Niets zo goed als de kwaliteit van groene stroom uit Nederland

Niets zo goed als de kwaliteit van groene stroom uit Nederland

by Redactie
Niets zo goed als de kwaliteit van groene stroom uit Nederland

Groene stroom wordt alsmaar belangrijker in Nederland. Niet onlogisch gezien de recente ontwikkelingen aangaande de klimaatdoelstellingen. Al die aandacht en energie die erin gestoken is, lijkt zich nu uit te betalen. Niet alleen voor jou als consument, maar ook voor de gehele maatschappij. De groene stroom die wij hier met zijn allen opwekken is namelijk flink populair over de gehele wereld. Het is dus ook interessant om eens nader te bekijken waar dit nu eigenlijk door komt. Wat hebben onze windmolens en zonnepanelen wat die in het buitenland eigenlijk niet hebben? Dat komt door de volgende zaken.

Techniek

Wat vooral belangrijk is in de ontwikkeling van groene stroom in Nederland, is dat het steeds beter lukt om dit op te wekken. De techniek die erachter schuilgaat wordt steeds verder geperfectioneerd waardoor er steeds meer van komt en het dus ook steeds meer te gebruiken is. Daardoor is het ook voor steeds meer consumenten en bedrijven interessant om hierin mee te gaan. Dit is dan ook goed te zien aan het aantal grote bedrijven dat zich hierin mengt, van vliegvelden tot de Nederlandse spoorwegen, groene energie is de motor ervan. Vooral windenergie doet het heel goed in deze situaties.

Prijs

Door de grote vraag naar de groene energie is deze ook wel duurder geworden. Dat heeft te maken met de kwaliteit ervan. Hoewel het op het eerst gezicht niet lijkt alsof dit een goede ontwikkeling is, je zou immers eerder verwachten dat het goedkoper moet worden, is dit juist wel een aantrekkelijke ontwikkeling. Het is juist zo dat de verduurzaming van de maatschappij alleen maar verder zal toenemen door de grote vraag en de hoge prijzen. Zo kan er dus een goede toekomst voor windenergie verwacht worden in Nederland. Het duurzame gebruik zal alleen maar steeds verder gaan toenemen in het land.

Grote spelers

Het is de grote spelers op de energiemarkt ook opgevallen dat er in Nederland flink wat te halen valt als het op windenergie aankomt. Om die reden overwegen steeds meer spelers om hier dan ook in te gaan investeren. Daardoor lijkt de toename van het aantal windmolenparken alleen maar verder te stijgen, terwijl er steeds minder subsidiegeld voor nodig zal zijn omdat het de investering voor de bedrijven waard is. Dit is dan ook precies de reden waarom het duurder worden van de stroom een positieve druk op de verduurzaming van de maatschappij legt. Deze ontwikkeling is interessant om te volgen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer