Home Nieuws Nieuwjaarswensen klaarzetten: welke social media verstuurt het snelst?

Nieuwjaarswensen klaarzetten: welke social media verstuurt het snelst?

by Rosalyn van Moorselaar
Nieuwjaarswensen

Elk jaar komt het moment weer: de klok slaat 12 keer en je wenst allereerst de mensen die bij je zijn een gelukkig nieuwjaar. Maar daarna komt het moment dat je je vrienden en familie die niet bij je zijn een berichtje wilt sturen om hen het allerbeste toe te wensen voor het nieuwe jaar. Dat valt echter niet altijd mee, want soms blijven de berichten hangen door de enorme drukte op dat moment.

 Persoonlijk of algemeen?

Allereerst is het natuurlijk een keuze of je een persoonlijk of algemeen bericht opstelt. Zet je jouw nieuwjaarswensen op je Timeline, zodat ze voor iedereen zichtbaar zijn, maar niet persoonlijk aan één iemand gericht zijn? Dat gaat natuurlijk sneller dan wanneer je stuk voor stuk nieuwjaarswensen naar je familie en vrienden stuurt. Maar het is ook leuk om iemand even persoonlijk een berichtje te sturen om te laten weten dat je op dat moment aan hem of haar denkt.

Lees ook: De 10 leukste gadgets als kerstcadeau

Een sms of telefoontje

De meeste mensen kiezen nog steeds voor een sms of telefoontje als het om nieuwjaarswensen gaat. Het telefoonverkeer is echter ook heel druk op dit tijdstip, dus het kan zomaar zijn dat je er niet doorheen komt. Dan is het een goede optie om van Whatsapp gebruik te maken. Via deze social media kun je namelijk ook nieuwjaarswensen naar meerdere personen sturen zonder dat zij dit zien.

Nieuwjaarswensen naar meerdere mensen sturen

Nieuwjaar social media

Via Whatsapp is het eenvoudig om je nieuwjaarswens naar meerdere personen te sturen zonder dat dit opvalt. Zo kun je nieuwjaarswensen heel snel versturen. Doe dit op de volgende manier:

  • Ga naar Whatsapp
  • Kies voor ‘menu’ (meestal weergegeven door drie stipjes)
  • Kies hier voor ‘nieuwe verzendlijst’
  • Klik de namen aan van degene die je een berichtje wilt sturen of gebruik de zoekfunctie
  • Klik dan op ‘gereed’
  • Klik vervolgens op ‘maken’
  • De verzendlijst wordt nu aangemaakt
  • In het vakje kun je je bericht typen en op de gebruikelijke manier versturen.

Whatsapp lijkt in Nederland de voorkeur te hebben als het om social media gaat. Dit heeft ook als voordeel dat iedereen jouw berichtje gemakkelijk kan openen. Verstuur je ook nieuwjaarswensen naar het buitenland? Dan is het misschien verstandiger om bijvoorbeeld gebruik te maken van Messenger.

Bewegende nieuwjaarswensen versturen

Wist je dat je zowel via Whatsapp als Messenger bewegende nieuwjaarswensen kunt sturen? Dit doe je door een GIF naar je contactpersonen te versturen. Deze vind je op de plaats waar je ook emoticons en stickers kunt versturen. Hier staat dan GIF bij vermeld. Wanneer je op het loepje klikt, dan kun je gaan zoeken naar een passende GIF. Met Nieuwjaar kun je bijvoorbeeld  voor een knallende champagnefles, vuurwerk of een klok die de tijd aftelt kiezen. Zo blijven jullie lekker in de sfeer!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer