Home Internet Nooit meer slecht wifi signaal met deze handige tips

Nooit meer slecht wifi signaal met deze handige tips

by Rosalyn van Moorselaar
wifi versterker

Wifi in huis: je kunt niet zonder, maar soms werkt het niet zoals je wilt. Wil jij overal wifi hebben zonder dat je steeds tegen problemen aanloopt? Dan hebben wij een paar handige tips voor je! Zo kun je weer ongestoord op je laptop werken, gamen op je iPad of muziek streamen op je smartphone.

Lees ook: Hoeveel data verbruik ik nou eigenlijk met Whatsapp videobellen?

Een zwakke wifi in huis: waar komt dat door?

Een wifi-signaal is een vorm van communicatie tussen twee apparaten: de zender en de ontvanger. Deze verbinding loopt via radiogolven. Je hebt dus bijvoorbeeld een draadloos modem dat verbonden moet worden met je smartphone. Zolang die beide apparaten dichtbij elkaar staan, is de verbinding uitstekend. Zet je ze in een andere ruimte, dan wordt de verbinding wat minder goed.

Hoe krijg ik betere wifi in huis?

Een goede wifi versterker

Een goede wifi versterker kan de oplossing zijn. Dit apparaatje kun je doorgaans gewoon aansluiten op een stopcontact. Je maakt verbinding met het modem en als je jouw laptop, tablet of smartphone dan met wifi wilt verbinden, zal je zien dat er een nieuw netwerk beschikbaar is. Als het goed is, dan is het signaal van deze internet versterker een stuk sterker dan het signaal van de modem. In dat geval weet je dus ook dat het probleem aan de afstand ligt.

wifi versterker

Wat is de beste wifi versterker?

Er zijn diverse soorten wifi repeaters op de markt. Wat is de beste wifi versterker? Dat is lastig te zeggen, omdat er heel veel wifi versterkers op de markt zijn en de meeste modellen gewoon naar behoren functioneren. De beoordelingen van gebruikers zijn over het algemeen zeer goed als het gaat om een internet versterker van Netgear. Ook TP-Link scoort goed als het om de beste wifi versterker gaat.

Multiroom wifi

Overal wifi? Je kunt ook kiezen voor multiroom wifi. Daarbij plaats je meerdere stations in je huis, maar wel van hetzelfde systeem. Dit zorgt ervoor dat je in elke ruimte een duidelijk signaal hebt. Het nadeel is wel dat je dan altijd voor het volledige systeem moet kiezen. Heb je een modem waar je al tevreden over bent, dan is het aan te raden om gewoon een wifi versterker te nemen.

Verbind minder apparaten met wifi

Vaak werkt wifi ook slechter naarmate er meer apparaten met de modem verbonden zijn. Het is dan ook zeker aan te raden om apparaten die je niet gebruikt, los te koppelen van de wifi. Je zal waarschijnlijk meteen merken dat de wifi sneller reageert.

Update de firmware van je router

Wat ook kan helpen om de wifi in huis te verbeteren, is om de firmware van je router te updaten. De fabrikant van je router zal deze firmware regelmatig updaten, zodat je telkens een verbeterde versie hebt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer