Home Technologie Openstack technologie – een gids met alles wat je moet weten!

Openstack technologie – een gids met alles wat je moet weten!

by Redactie
De gemakkelijkst te gebruiken clouddiensten die je online kunt vinden

Cloud Computing Technologie heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en we gebruiken het nu voor vrijwel elke activiteit die we op het internet doen, of het nu gaat om het bekijken van een nieuwe serie via streaming, het spelen van online games of winkelen. 

Dit heeft niet alleen de relatie van de consument met deze diensten veranderd, maar ook de werkwijze van de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de databeheer centra. Dit is de omgeving waar de magie werkelijk gebeurt en het is uiterst belangrijk dat alles in werking is wanneer iemand toegang tot de diensten probeert te krijgen. 

Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, is het van groot belang dat je de beste optie voor jouw bedrijf kiest. Een nieuwe mogelijkheid is om te werken met een virtueel datacenter Cloud Openstack plan. Met dat in gedachten hebben wij dit artikel opgesteld met de belangrijkste voordelen van deze dienst. Kijk hier eens naar! 

Hoe werkt deze technologie? 

Openstack is een virtualisatie tool voor het bouwen van een private Cloud. Het doel van deze technologie is dat je meerdere datacenters en meerdere IT-micro-infrastructuren kunt creëren binnen één enkele infrastructuur. 

Je hoeft dus niet voor elk te creëren datacenter een reeks servers te hebben. Alles zal worden gehost op dezelfde apparatuur, met virtuele datacenters die op precies dezelfde manier werken als geïndividualiseerde fysieke datacenters.  

Met andere woorden, ook al is het fysieke deel van het datacenter allemaal samen, elke gebruiker kan een geïsoleerde, veilige en volledig geautomatiseerde infrastructuur creëren. Op die manier communiceert de ene infrastructuur niet met de andere, en is er sprake van netwerk isolatie.  

Aanpassing 

Hoewel je slechts één fysieke infrastructuur nodig hebt, zult je verschillende omgevingen binnen de private cloud moeten creëren voor verschillende doeleinden. 

Als jouw bedrijf bijvoorbeeld een applicatie aan jouw klanten levert en ook een Enterprise resource management systeem heeft, hoeft je niet voor elk een fysieke server te maken. Je kunt eenvoudig twee verschillende virtuele machines maken met Openstack. 

De beheerder zal ze echter waarschijnlijk allemaal moeten configureren volgens zijn specifieke behoeften. Met behulp van deze technologie zal hij dus in staat zijn dit alles te doen, waarbij de verwerkingsmogelijkheden voor ieder op maat worden gemaakt. Ook wanneer hij deze instellingen moet wijzigen, zoals het verhogen van de opslagcapaciteit van een gebruiker, zal hij dit snel doen in een paar stappen. 

Automatisering 

De beheerder kan de automatisering van sommige van deze taken ook zelf inschakelen. Als je bijvoorbeeld een toepassing hebt die de limiet van zijn opslagcapaciteit bijna heeft bereikt, wijzigt dit hulpmiddel de instellingen om de opslagcapaciteit uit te breiden en onderbreking van de dienstverlening aan jouw klant te voorkomen. 

Bovendien wordt alles automatisch bewaakt en zal het systeem de beheerder altijd verwittigen wanneer een bepaalde capaciteit zijn kritische grens bereikt. Zo weet je altijd wanneer je de fysieke infrastructuur moet opschalen voordat jouw gebruikers last krijgen van vertragingen of storingen. 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer