Home Smartphones & Tablets Opvouwbare smartphone: de nieuwe trend?

Opvouwbare smartphone: de nieuwe trend?

by Rosalyn van Moorselaar
Opvouwbare telefoon

Ken jij de nieuwe opvouwbare telefoon al? Vroeger had je de bekende telefoontjes die je open kon klappen, waardoor het scherm en toetsenbord tevoorschijn kwamen. Zal de smartphone ook opvouwbaar worden? Alles wijst erop. Vooral de Samsung opvouwbare telefoon is al veelvuldig in het nieuws geweest. Het zou best eens kunnen dat de opvouwbare smartphone binnenkort op straat te zien is. Wellicht wordt dit zelfs de vervanger van de smartphone zoals wij die nu al kennen.

Een opvouwbare smartphone

Wist je dat de verwachting is dat de opvouwbare telefoon in 2022 voor 9% van de omzet zal zorgen in de smartphone business? Sinds een paar maanden heeft Samsung een opvouwbare telefoon onder de aandacht gebracht. Het bedrijf Royole kwam als eerste met een opvouwbare smartphone en Samsung speelde daar meteen op in door met een filmpje te komen waarin het eigen toestel gepromoot wordt. De mobiel krijgt de naam Infinity Flex Display.

Hoe groot is een opvouwbare telefoon?

Deze mobiel heeft een scherm dat ongeveer net zo groot is als dat van een tablet. Doordat je het echter kunt opvouwen, blijft deze smartphone erg compact. Dat maakt het gemakkelijk om hem met je mee te nemen, terwijl je er net zo efficiënt op kunt werken als op je iPad of tablet. Het hoofdscherm heeft een grootte van 7,3 inch. De schatting is dat het scherm aan de buitenkant zo’n 4 inch groot is, maar dat is nog niet bekendgemaakt.

Opvouwbare smartphone

Flexibele schermen: hoe kan dat?

Een opvouwbare smartphone kan uiteraard niet van glas gemaakt zijn. Dit materiaal is immers niet vouwbaar. Het is dan ook gemaakt van een heel ander materiaal: polymeer-composiet. Dit vangt ook de schokken op, zodat je telefoon wellicht minder gevoelig is voor een val. Wat dat betreft zou de flexibiliteit de duurzaamheid van smartphones ook ten goede kunnen komen.

Lees ook het artikel: Dit zijn de beste action cams om jouw beelden vast te leggen!

Releases in 2019?

De verwachting is dat er in 2019 diverse opvouwbare telefoons op de markt worden gebracht. Samsung is daarvan de bekendste en die zal deze release dan ook groots aanpakken. Ook andere spelers in deze markt zijn echter bezig met een opvouwbaar scherm. Huawei is druk bezig met een inventief model en Lenovo en Xiaomi zijn eveneens druk met de prototypes hiervan. Ook Google laat van zich horen. Android biedt inmiddels al ondersteuning voor opvouwbare schermen.

Nog meer opvouwbare schermen

Niet alleen op het gebied van smartphones zouden er opvouwbare schermen verschijnen. Het zou zelfs zo zijn dat er tv’s op de markt komen die over een oprolbaar scherm beschikken. Zowel LG als Microsoft zijn bezig met de ontwikkeling van dit soort apparaten. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar deze innovatieve techniek? 2019 kan wat dat betreft zeker een spannend jaar worden!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer