Home Internet Overal goed internet in huis? 7 tips die hierbij wél helpen!

Overal goed internet in huis? 7 tips die hierbij wél helpen!

by Redactie
tips voor goed internet

Thuis wil je uiteraard overal goed en snel internet hebben. Als je smartphone of ander mobiel apparaat begint te haperen als je naar een andere kamer of verdieping gaat, is dat hinderlijk. Tenslotte werken we tegenwoordig bijna overal met het net. Er wordt op het internet ook veel geschreven over trucjes die je zou kunnen gebruiken om je ontvangst te verbeteren. De meeste daarvan zijn onzin. Hieronder vind je tips die wellicht logisch zijn maar ook echt helpen.

Vergelijk je provider

Het is nu eenmaal een feit dat de ene provider een minder goed internet signaal kan leveren dan de ander. Dat hangt onder meer af van de wijze waarop het internet bij jou binnenkomt en het aantal steunpunten dat de provider in jouw regio heeft. Soms is de meest eenvoudige oplossing om je internet-ontvangst te verbeteren door te kiezen voor een ander internet abonnement. Wil je weten wat in jouw woonsituatie de beste en meest voordelige keuze is? Vergelijk de diverse aanbieders op een onafhankelijke vergelijkingssite. Misschien is een alles in een pakket voor jou de beste keuze?

Powerline adapter

Als je ook met een goed internet abonnement geen goede en snelle verbinding kunt krijgen op een slaap- of werkkamer is het wellicht een goede tip om te gaan voor een powerline adapter. Die zijn overal en uiteraard ook online te koop. Voor een goed werkende adapter betaal je meestal meer dan € 50. Beoordeel de recensies van de leverancier en vergelijk online de mogelijkheden van een adapter voor je er een besteld. Aansluiten op je modem en in een stopcontact pluggen in de betreffende kamer is daarna voldoende.

Multiroom wifi netwerk

Zeker als je een huis hebt met meerdere verdiepingen is het soms bijna onmogelijk om overal goed internet te krijgen. Een multiroom wifi netwerk is dan de oplossing. Hiermee heb je overal goed internet omdat alle stations het signaal van de router gelijk oppikken.

Controleer je apparaat

Het kan uiteraard ook zo zijn dat je mobiele toestel te oud is om een goede verbinding te maken met de router. Test het internet dus altijd eerst met een ander en nieuwer apparaat voordat je andere opties overweegt. Het netwerk hoeft niet altijd de veroorzaker te zijn van de problemen.

Controleer de plaats van de modem

Veel mensen hebben de modem in de meterkast geplaatst. De afstand en mogelijke obstakels bepalen de ontvangst. Probeer daarom ook altijd of een andere plaats de kwaliteit van het internet verbetert.

Controleer je modem

Hoe oud is je modem eigenlijk? Misschien is deze te oud en levert dat problemen op. Ook sommige types zijn niet van erg goede kwaliteit. Overleg eens met je provider en bekijk de beoordelingen van verschillende modems op internet. Een nieuwe modem is niet altijd nodig. Soms is een update van de software ook al voldoende.

Probeer de instellingen aan te passen

Op de modem kan je een aantal instellingen wijzigen. Dat is bijvoorbeeld mogelijk voor de WiFi frequentie en de kanaalbreedte. De ontvangst zou hierdoor aanzienlijk verbeterd kunnen worden. Hoe je deze aanpassingen kunt doen op jouw modem staat in het instructieboekje. Met enig zoekwerk vind je dat ook op het internet.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer