Home Smartphones & Tablets Ik wil overstappen op een refurbished iPhone, waar moet ik op letten?

Ik wil overstappen op een refurbished iPhone, waar moet ik op letten?

by Redactie
Ik wil overstappen op een refurbished iPhone, waar moet ik op letten

Je kunt er niet meer omheen, de refurbished iPhone is nog nooit zo populair geweest. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat je alles gloednieuw uit de winkel koopt. Zeker niet wanneer je ook nog eens veel geld kunt besparen. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor alternatieven, ook wat betreft hun keuze voor een smartphone. De refurbished iPhone is daarom razend populair geworden in Nederland. Elk model is wel refurbished te verkrijgen, denk hierbij aan de iPhone X en de refurbished iPhone 11. Je bespaart tot wel 50% op de aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe Apple iPhone, maar bespaart ook nog eens flink op het milieu. Je wilt net als vele anderen ook overstappen op een gereviseerde iPhone, maar je weet niet waar je zo goed op moet letten. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste punten.

De verschillende productcondities

Een refurbished iPhone is te verkrijgen in drie verschillende productcondities. Een A-grade refurbished iPhone is te herkennen aan dat deze net als nieuw is en er geen gebruikssporen zijn te treffen. Bij een B-grade kun je lichte gebruikssporen treffen zoals een klein krasje. Bij een C-grade zijn er meerdere diepe gebruikssporen te vinden, denk hierbij aan een diepe kras of een deuk. Let dus goed op tijdens je zoektocht naar een refurbished iPhone. Je mag er natuurlijk wel vanuit gaan dat een C-grade refurbished iPhone een stuk goedkoper is dan een A-grade. Het is dus belangrijk om appels met appels te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel voor een refurbished variant.

Veel verschillende aanbieders op de markt

Tegenwoordig zijn er veel verschillende aanbieders te vinden voor refurbished iPhones. Vaak zijn dit reparatiebedrijven die naast reparaties ook refurbished iPhones verkopen, maar het kan ook gaan om erkende webshops die volledig gespecialiseerd zijn in het refurbished proces.

Je kunt jezelf verzekeren van een goede aankoop door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen op basis van de recensies en klantbeoordelingen. Een goede aanbieder kun je namelijk herkennen aan de vele positieve klantbeoordelingen. Hierin is vaak te lezen dat deze aanbieder betrouwbaar is en zekerheid aflevert.

Een ander punt waarop je de meerdere aanbieders kunt vergelijken is een keurmerk. Een goede aanbieder herken je namelijk aan het hebben van een keurmerk zoals het webshop keurmerk of het refurbished keurmerk. Met het refurbished keurmerk laten aanbieders zien dat zij strenge voorwaarden stellen aan de kwaliteit van hun refurbished iPhones. Zo ben jij verzekerd van een uitstekende aankoop en hoef je niet bang te zijn dat de refurbished iPhone niet voldoet aan al je eisen.

De garantievoorwaarden doorlezen

Een ander punt waar je goed op moet letten zijn de garantievoorwaarden. Deze kunnen namelijk erg verschillen tussen de verschillende aanbieders. In deze voorwaarden wordt vaak aangegeven hoe lang de garantietermijn is, welke onderdelen er wel of niet onder garantie vallen en wanneer de garantietermijn in gaat. Om niet voor verassingen te komen staan, is het belangrijk de voorwaarden goed door te lezen per aanbieder. Zo voorkom je verwarring en is het mogelijk om de beste aanbieder uit te kiezen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer