Home Smartphones & Tablets 4 redenen waarom bescherming voor je iPhone zo belangrijk is

4 redenen waarom bescherming voor je iPhone zo belangrijk is

by Redactie
4 redenen waarom bescherming voor je Iphone zo belangrijk is

De iPhone is nog altijd één van de meest populaire telefoons in Nederland. Binnenkort komt ook de iPhone 11 uit. Deze heeft een dubbele camera en 6,1 inch LCD scherm. Een iPhone kost gemiddeld genomen tussen de 800 en 900 euro. Een flinke investering dus. En dus is het heel belangrijk om je iPhone goed te beschermen (of die van je kinderen!). Zo voorkom je beschadigingen en breekt ook het scherm veel minder snel wanneer hij valt. Daarmee behoudt hij zijn waarde en zo voorkom je dure uitgaven. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het beschermen van je
iPhone .

Gebroken scherm voorkomen

De meest voorkomende beschadiging van een iPhone is een gebroken scherm. De telefoon kan namelijk zomaar een keer uit je zak of handen vallen. Dit komt bij vrijwel iedereen een keer voor. Een schermreparatie is behoorlijk kostbaar. Zeker wanneer je hele scherm vervangen moet worden. Ook is het vervelend wanneer je je telefoon een tijd kwijt bent. Koop dus altijd een screenprotector voor je telefoon. Ook een zeer goede investering voor de telefoon van je kids! Deze plak je op het scherm. Zo is hij goed beschermd tegen breken wanneer hij valt.

Beschermen tegen beschadigingen

Iedereen koopt tegenwoordig wel een telefoonhoesje voor zijn of haar telefoon. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde of design hoesjes. En natuurlijk koop je altijd een hoesje dat geschikt is voor jouw telefoon. Voor de iPhone 11 koop je iPhone 11 pro max hoesjes. Dit is echt een must want de telefoon zit los in je zak of tas. Zonder hoesje heb je al heel snel beschadigingen op je scherm of aan de achterzijde. Kies bij voorkeur voor een flip- of bookcase. Zo is ook je scherm bedekt wanneer je de telefoon niet gebruikt. Ook biedt zo’n hoesje je telefoon extra bescherming bij vallen.

Beschermen tegen waterschade

Ben je een fanatiek watersporter? En neem je daarbij je telefoon mee? Koop dan ook altijd een waterdicht hoesje. Voorkomen is beter dan genezen wanneer je in de buurt van water bent. Zo voorkom je dat je telefoon een nacht in een bak rijst moest liggen.

Let ook op wanneer je naar het toilet gaat en je je broek uitdoet… Telefoons belanden maar al te vaak in de toiletpot. Check ook altijd even je broekzakken voordat je de was doet. Ook dit is een veel voorkomende oorzaak van schade. Een rondje wasmachine overleeft je iPhone namelijk meestal niet.

En ditzelfde geldt natuurlijk voor huishoudelijke klusjes of in de keuken. Leg je telefoon altijd even weg wanneer je met water bezig bent.

Je data beveiligen

Los van de telefoon zelf is het natuurlijk ook belangrijk om je gegevens te beschermen. Cybercriminelen kun via bluetooth of een onbeveiligd netwerk jouw gegevens stelen. Gebruik daarom alleen beveiligde wifi verbindingen of werk via een VPN verbinding. Verbind je telefoon nooit met een onbeveiligd netwerk. En zet de bluetooth ook uit wanneer je deze niet gebruikt. Stel ten slotte een toegangscode in op je iPhone en activeer de ‘find-my-iphone’ optie. Zo heb je veel meer kans om hem terug te vinden wanneer hij gestolen wordt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer