Home Smartphones & Tablets 6 redenen waarom je een refurbished telefoon moet nemen

6 redenen waarom je een refurbished telefoon moet nemen

by Redactie
6 redenen waarom je een refurbished telefoon moet nemen

Steeds vaker zie je de term refurbished als het om smartphones gaat. Maar wat houdt refurbished nu precies in? Een refurbished mobiel is een gebruikte smartphone, maar dat wil niet zeggen dat jij dan gewoon een smartphone krijgt die door een ander is ingeleverd.

Als jij bijvoorbeeld een iPhone X refurbished koopt, kan je er verzekerd van zijn dat deze iPhone X op 79 verschillende punten is gecontroleerd door een specialist van Apple. Op die manier kun je een iPhone op een vertrouwde manier hergebruiken. Zowel de binnen- als buitenkant wordt volledig schoongemaakt. Waar dat nodig is wordt de hardware aangepast en dat geldt ook voor de software. Ook wordt de batterij altijd vervangen. De andere topmerken hebben vergelijkbare programma’s voor hun refurbished toestellen. Jij koopt dus een smartphone die vrijwel net zo goed is als een nieuwe. Als een toestel die ‘opfrisbeurt’ niet heeft ondergaan noemt men die tweedehands in de handel.

De voordelen van een refurbished telefoon

De voordelen van een refurbished telefoon op een rijtje.

1. De prijs

Niet alles draait om geld, maar de besparing kan oplopen tot honderden euro’s in vergelijking met een nieuw toestel. Daarvoor krijg jij een smartphone die niet van nieuw is te onderscheiden. Dat klinkt beslist niet verkeerd.

2. Geen vaste kosten

Tegenwoordig neemt vrijwel iedereen een abonnement bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone. Daarmee wordt vaak de betaling van het toestel uitgesmeerd over de looptijd van twee jaar of langer. Voor diezelfde periode zit je dan wel vast aan een bijkomend abonnement met dezelfde looptijd. Bij een refurbished smartphone heb jij alle vrijheid om te kiezen en zit je nergens aan vast. Dat is zowel privé als zakelijk een groot voordeel.

3. Garantie

Omdat een refurbished smartphone is gereviseerd door ervaren specialisten, wordt er op deze toestellen ook garantie gegeven. Het hangt af van de leverancier en het soort toestel. Voor een iPhone X is het niet ongebruikelijk dat je 24 maanden garantie krijgt en er een vervangservice is.

4. Geen lange wachttijd

Als jij je keuze hebt bepaald, hoef je niet lang te wachten op je toestel. Vrijwel alle webwinkels in ons land leveren de bestelde smartphone binnen 24 uur af. Let bij het kopen op de service die de webshop je biedt. Vaak is die volledig vergelijkbaar met het kopen van een nieuw toestel.

5. De batterij

De meest voorkomende storing bij een oudere smartphone is het niet meer goed functioneren van de batterij. Je merkt dat het meer tijd kost om die op te laden, terwijl de gebruikstijd bij een volledig opgeladen batterij juist afneemt. Een refurbished mobiel heeft een nieuwe batterij. Dat betekent dat   onder normale omstandigheden het apparaat  weer een paar jaar probleemloos kan worden gebruikt. Een prettige gedachte.

6. Mooier dan een tweedehands toestel

Het verschil met een tweedehands toestel zie je meteen. Ook tweedehands toestellen kunnen een goede koop zijn als je de juiste treft. Maar ze zijn niet gecontroleerd en hebben ook altijd gebruikssporen. Kijk maar eens goed naar je huidige mobiel als je die al een tijdje in je bezit hebt. Een refurbished toestel ziet er altijd als nieuw uit.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer