Home Smartphones & Tablets Samsung A51 review, zeker een verbetering

Samsung A51 review, zeker een verbetering

by Redactie
Samsung A51 review

De Samsung A51 heeft de lastige taak om de populaire Galaxy A50 te doen vergeten. Of deze Android smartphone hierin is geslaagd en voldoet aan de Samsung Galaxy A-serie normen lees je in deze Samsung A51 review. Ontdek hier of de Samsung Galaxy A51 dezelfde of zelfs een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft dan zijn voorganger.

De A51 smartphone uit de Samsung Galaxy A-serie 

Samsung heeft met de Galaxy A-serie een goede tendens te pakken. De Galaxy A50 behoorde in 2019 tot één van de meest populaire smartphones ondanks dat er wel een aantal verbeterpunten waren aan dit toestel. De introductie van de Galaxy A51 in 2020 is dan ook logisch gezien de populariteit van deze toestellen. De Koreaanse fabrikant maakte meteen van de gelegenheid gebruik om een groot deel van deze minpunten weg te werken. Wil je een Galaxy A51 kopen? Dan maken deze stappen het nog meer de moeite waard!

Wat kun je verwachten van de A51 van Samsung?

De A51 van Samsung heeft een mooi strak design gekregen door de dunne randen rond het 6,5 inch beeldscherm (schermresolutie resolutie 2400 bij 1080 pixels) en de kleine camera opening aan de voorzijde. De Full-HD+ resolutie en de Super AMOLED-display zal bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Met betrekking tot de interne hardware is er niet veel veranderd maar daar was ook niet echt reden voor. De beschikbare 4GB aan werkgeheugen, de beschikbare 128GB aan opslag (te verhogen met een micro SD kaart) is voor de meeste mensen toereikend, de telefoon is voor de gemiddelde gebruiker vlot genoeg en de apps werken naar behoren. De gesprekskwaliteit (je zou het bijna vergeten maar dit is nog altijd de primaire functie van een smartphone) is prima.

De Samsung A51 draait op Android 10 waardoor je de beschikking hebt over de bijbehorende nieuwste features. In het update beleid van dit toestel zijn overigens de toekomstige Android 11 en 12 versies opgenomen dus voorlopig zit je goed met dit toestel. De vernieuwde OneUI 2.0-skin werkt intuïtief als je al eerder een Samsung toestel hebt gehad. Als dit niet het geval is, moet je er even aan wennen maar echt spannend wordt het niet. De accuduur van het toestel is prima. Bij normaal gebruik zal je telefoon ruim een dag mee kunnen op een volle batterij. Ook de Galaxy A51 is dus een smartphone die voldoet aan de verwachtingen zoals we inmiddels van Samsung gewend zijn.

Verbeteringen Samsung A51 ten opzichte van de Samsung A50

Eén van de belangrijkste verbeteringen van de Samsung A51 ten opzichte van de Samsung A50 is de vingerafdrukscanner. De locatie (onder het display) is onveranderd gebleven maar de werking is sterk verbeterd. Samsung heeft duidelijk gewerkt aan de scanner hiervan. 

Een ander zeer duidelijk voordeel van de A51 ten opzichte van zijn voorganger heeft betrekking op de camera van het toestel. Op de achterkant van het nieuwe model zijn maar liefst vier camera’s te vinden: de primaire 48 megapixel camera, een groothoeklens (12 megapixel), een dieptesensor (5 mp) en een macro camera (ook 5 mp) waarmee je objecten van heel dichtbij kunt fotograferen al mag je van 5 megapixels uiteraard niet te veel verwachten.

Conclusie: Samsung Galaxy A51 kopen?

De conclusie is duidelijk. Met de Samsung Galaxy A51 heeft het merk een stap voorwaarts gezet ten opzichte van zijn voorganger. Het is een fijne smartphone die je voor een zeer redelijke prijs kunt kopen. Het is een waardig concurrent voor andere smartphones die in 2020 zijn uitgebracht zoals de iPhone SE 2020 of de OnePlus 8.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer