Home Tips Thuisbioscoop creëren met de Samsung LSP9T

Thuisbioscoop creëren met de Samsung LSP9T

by Rob
samsung the premiere

Innoverend, zo kun je de Samsung LSP9T gerust omschrijven. De Samsung The Premiere LSP9T is de nieuwe thuisbioscoop beamer van Samsung. Het merk is even weggeweest op de projectmarkt maar is nu volledig terug in beeld. Dit laatste kun je gerust letterlijk nemen. Als je ervoor kiest om een thuisbioscoop te creëren met de Samsung LSP9T, kun je genieten van een overweldigende home-cinema ervaring. In deze Samsung LSP9T review ontdek je waarom je deze thuisbioscoop beamer zeker moet overwegen als plannen hebt om je smart TV te vervangen.

Samsung the Premiere, een toepasselijke naam 

Als je naar de specificaties van deze thuisbioscoop kijkt, weet je direct waarom er gekozen is voor de naam Samsung the Premiere. Het is immers een zeer toepasselijke naam voor deze innovatieve 4K projector. Het Koreaanse merk maakt zijn comeback op de projectormarkt met een ‘s werelds eerste HDR10+ gecertificeerde projector. Het is goed om hierbij meteen voor de volledigheid te vermelden dat Dolby Vision wel ontbreekt. De letters HDR staan voor High Dynamic Range en is een techniek dat gebruikt wordt om het beeld nog scherper te maken. HDR10+ is een flinke verbetering ten opzichte van de “reguliere” HDR standaarden. De 4K beelden die via de Samsung LSP9T worden geprojecteerd zijn indrukwekkend scherpe, kleur- en contrastrijke projecties. Alleen al op dit vlak kunnen we dus spreken van een première maar deze innoverende thuisbioscoop beamer biedt meer nieuwigheden.

Samsung LSP9T review

We hebben er niet voor niets voor gekozen om een Samsung LSP9T review op deze website te plaatsen. Deze thuisbioscoop beamer heeft indrukwekkende specificaties die we zeker onder je aandacht moeten brengen. De Samsung The Premiere LSP9T is een ultra short throw projector. Dit wil zeggen dat je deze beamer slechts 11 centimeter van de muur hoeft te plaatsen om te kunnen genieten van een projectie van 100 tot 130 inch (1 inch = 2,54 centimeter). Als je kiest voor de grootste optie, heb je dus een beelddiagonaal van maar liefst 330,2 cm! Je minimale projectiegrootte is 100 inch met een beelddiagonaal van 254 cm. Deze indrukwekkende waardes zijn mogelijk omdat de The Premiere een projectieverhouding heeft van amper 0,189.

Daarnaast is er nog een belangrijke reden om je door middel van deze Samsung LSP9T review te wijzen op deze optie als je van plan bent om je smart Tv te vervangen. De Samsung LSP9T is immers de eerste projector die de Filmmaker-modus ondersteunt en voorzien is van Samsungs Smart TV-platform waarmee je dus alle streaming video-apps binnen handbereik hebt. Samsung loopt zelfs voor op de concurrentie op gebied van het aanbieden van een smart tv-functionaliteit. Als je wel wilt genieten van een groot scherm maar je stoort aan het grote zwarte vlak van een uitgeschakelde televisie, is je keuze misschien wel snel gemaakt! Deze 4K beamer is toonaangevend in een snel groeiende categorie die onder de naam “Smart TV Replacement” bekend staat. Voorwaarde voor deze keuze is uiteraard wel dat je beschikt over een strak gespannen projectiescherm of egale muur voor een goede projectie.

Specificaties van The Premiere Samsung

Om een goed beeld te krijgen van de ongekende mogelijkheden van de projector is het goed om een aantal specificaties van The Premiere Samsung uit te lichten. De Samsung The Premiere LSP9T is en ultra-HD DLP projector met triple laser lichtbron. Deze 4K projector heeft een resolutie van 3.840 x 2.160 (2.716 x 1.528 met pixelshifting) en een lichtopbrengst van 2.800 ANSI lumen.  Deze waarden kunnen gerealiseerd worden omdat deze beamer is voorzien van een 0,66 inch DLP-chip van Texas Instruments. De letters DLP staan voor Digital Light Processing en is een techniek die in beamers wordt gebruikt. Deze techniek is gebaseerd op een micro-elektromechanisch systeem dat gebruik maakt van een groot aantal microscopisch kleine spiegels. Hierdoor behoort een resolutie van 2.716 x 1.528 pixels tot de mogelijkheden en krijgt het beeld twee keer een shift om tot een volledig 4K-beeld te komen. De projector levert een contrast van ongeveer 1.900:1. Dit is een waarde die je gerust als zeer goed kunt beoordelen. 

Het geluid van de LSP9T van Samsung

Als je van plan bent om een home cinema ervaring te creëren, wil je natuurlijk weten hoe het zit met het geluid van de LSP9T van Samsung. Hierin zul je zeker niet teleurgesteld worden. De projector heeft geïntegreerde geluidsboxen van 40 watt. Als je het aanbod van beamers vergelijkt, zul je tot de conclusie komen dat dit een zeer krachtige keuze is. De Acoustic Beam technologie maakt je audio ervaring nog indrukwekkender. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 22 openingen voor het verspreiden van een dynamisch en rijk kamer vullend geluid. De LSP9T van Samsung heeft op gebied van geluid een grote voorsprong ten opzichte van andere beamers. 

Gebruiksgemak van deze thuisbioscoop beamer

De Samsung The Premiere LSP9T heeft een minimalistisch design gekregen met ronde hoeken. Deze beamer heeft een witgrijze kleurstelling gekregen. Het formaat is echter wel redelijk groot. De LSP9 is bijna een halve meter breed en weegt 12 kilogram. Als je dit storend vindt, kun je ervoor kiezen om de beamer weg te werken in een kast of op je dressoir. Het gebruiksgemak van deze thuisbioscoop beamer is prima. Je kunt de Samsung The Premiere LSP9T eenvoudig aansluiten en de bediening van het apparaat spreekt voor zich. Deze beamer is voorzien van drie HDMI 2.0-aansluitingen, waarvan één met eARC. Daarnaast kun je gebruik maken van de Auto Low Latency Mode en beschikt deze Samsung uiteraard over een bedraad en draadloos netwerk. Met behulp van Mobile Mirroring kun je jouw favoriete programma op telefoon of via The Premiere kijken. Daarnaast heb je meerdere streaming mogelijkheden dankzij het smart platform en Apple Airplay 2.

Verschillen tussen de Samsung LSP7T en de Samsung LSP9T

Als de Samsung LSP9T net even te groot is voor je maar je bent wel onder de indruk van deze innoverende techniek, is de Samsung LSP7T een uitstekend alternatief. Deze Samsung LSP7T is het “kleinere broertje” van de LSP9T. Er zijn dan ook een aantal verschillen tussen de Samsung LSP7T en de Samsung LSP9T te benoemen buiten de prijs. Het meest zichtbare verschil is uiteraard de maatvoering. De LSP9T is het 130″-model en de Samsung LSP7T is het 120″-model. De Samsung LSP7T heeft dus een beelddiagonaal van 3.05 meter en heeft een minimale projectiegrootte van 90 inch (beelddiagonaal 2,29 meter). De minimale projectieafstand tot de muur van deze 4k beamer is 30 cm. Daarnaast is het goed op te merken dat de Samsung LSP9T is voorzien van een triple laser en de LSP7T van een enkele laser. Ook met betrekking tot de lichtopbrengst is er een verschil waar te nemen. De Samsung LSP7T heeft een lichtopbrengst van 2.200 ANSI lumen terwijl de LSP9T zoals aangegeven een lichtopbrengst van 2.800 ANSI lumen heeft. Tot slot zit er een verschil in de geluidsweergave. Bij een keuze tussen de LSP9T en de LSP7T moet je kiezen tussen respectievelijk 40 watt 4.2 Ch. speakers en Acoustic Beam of 30 watt 2.2 Ch. speakers.        De perfecte thuisbioscoop creëren met de Samsung The Premiere LSP9T?

Op de vraag of je de perfecte thuisbioscoop kunt creëren met de Samsung The Premiere LSP9T kunnen we een kort maar duidelijk antwoord geven. Dit is immers zeker mogelijk en zelfs een prima keuze. Je moet hiervoor wellicht wat dieper in de buidel tasten maar je krijgt er wel een sublieme beeld- en geluidskwaliteit voor terug. Je hebt niet alleen de beschikking over een uitstekende beamer én volledig smart tv-systeem waarbij je gebruik kunt maken van alle moderne functies. 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer