Home Gaming Betere gamebeleving met de Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor?

Betere gamebeleving met de Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor?

by Rob
Samsung Odyssey G9

Als je aan het gamen bent, wil je uiteraard helemaal in het spel zitten. Met de Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor is dit letterlijk mogelijk. Dat Samsung een van de topmerken in deze sector is mag algemeen bekend zijn. Veel gamers vragen zich echter af of je een betere gamebeleving hebt met de Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor. In dit artikel ontdek je het antwoord.

Wat zijn de voordelen van een curved monitor?

Voordat we dieper ingaan op de Samsung Odyssey G9 C49G95T als gaming monitor is het goed om de voordelen van een curved monitor onder je aandacht te brengen. Gebruikers van een gebogen scherm ervaren het als enorm prettig dat het scherm zich als het ware om je heen vormt. Hierdoor wordt een panoramisch effect gecreëerd waardoor je meer diepte ervaart. De afstand van het scherm tot je ogen blijft over het hele scherm echter wel gelijk. Je hoeft hierdoor minder met je ogen en je hoofd te draaien, waardoor je een stuk minder last zult krijgen van nekklachten. Daarnaast zullen je ogen minder snel vermoeid raken ook niet als je wat langer achter het scherm zit. 

Voor fanatieke gamers is het gebruik van een curved monitor helemaal een must have. Door het gebruik van een gebogen scherm ervaar je de games veel intenser. Dit komt omdat het scherm voor je gevoel iets groter lijkt en door de buiging van het scherm de kleuren beter tot z’n recht komen. 

Wat kunnen we verwachten van de Samsung Odyssey G9?

De introductie van de gebogen monitoren ligt al even achter ons. Wat kunnen we verwachten van de Samsung Odyssey G9? Laten we beginnen om de specificaties van deze gaming monitor onder je aandacht te brengen. De Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor heeft een beelddiagonaal van 49 inch. Een snelle berekening (of stiekem ons artikel over TV maten checken) leert je dat deze Samsung G9 een beelddiagonaal heeft van 124,46. Deze gaming monitor valt hiermee in de categorie grote schermen. Om een volledig beeld van de maatvoering van de Samsung Odyssey G9 te geven; Het scherm is 119,2 cm breed en 33,5 cm hoog. 

Dat de Samsung Odyssey G9 een high end gaming monitor is, blijkt uit de resolutie waarden van het scherm. We hebben het hier over de nieuwste high performance DQHD (5120×1440 pixels) QLED gaming monitor van Samsung. De letter D staat voor double. Double Quad HD staat dus voor een resolutie van twee Quad-HD (QHD) schermen naast elkaar. als je dit tegen de afmeting van het scherm wegzet, kom je dus uit op een pixeldichtheid van zo’n 109 pixels per inch. Het zou ons verbazen als je niet zo’n scherm op je bureau wilt hebben staan!

Is de Samsung Odyssey een gamer of een zakelijke monitor?

Als je kijkt naar de afmetingen, en dan met name het brede werkvlak dat je tot je beschikking hebt, zul je jezelf misschien afvragen of de Samsung Odyssey een gamer of een zakelijke monitor is. Het antwoord is eenvoudig: eigenlijk een beetje van beiden. Dit scherm is uitstekend geschikt om input bronnen tegelijk weer te geven (picture by picture) of naast elkaar te plaatsen picture in picture. Het feit dat je over uitstekende resolutie waarden beschikt maakt deze monitor uitstekend geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld de grafische sector.  

Het scherm heeft een 1000R curve. De letter R staat voor radius. Hoe lager dit getal, hoe krommer het scherm. Als je een beetje thuis bent op dit gebied, weet je dat dit scherm een vrij grote kromming heeft in vergelijking tot andere schermen. Het grote voordeel hiervan is dat de afstand tot je ogen op ieder punt van het scherm gelijk is als je op 1 meter afstand zit. Zoals aangegeven zit je dus letterlijk in je game als je deze monitor tot je beschikking hebt. De Samsung Odyssey is dus zeker ook een gamer!

Welke andere eigenschappen maakt de Samsung Odyssey G9 C49G95T een prima gaming monitor? 

Er zijn nog diverse andere eigenschappen waardoor de Samsung Odyssey G9 C49G95T een prima gaming monitor is. De high-performance 240hz verversingssnelheid in combinatie met 1ms (GtG) reactietijd is essentieel om geen moment te hoeven missen in je game. Hiermee is dit scherm wel een aanzienlijke verbeterding ten opzichte van voorgaande Samsung modellen. De adaptive sync technologieën, FreeSync Premium Pro en G-Sync compatibility voorkomen tearing en stuttering en zorgen voor een vloeiende gameplay. 

Een andere eigenschap wat de Samsung Odyssey G9 C49G95T een prima gaming monitor maakt is de maximale kijkhoek van 178°. Hierdoor zul je nooit last hebben van kleurvervorming. Het contrast (verhouding 2500:1) en de maximale felheid (brightness 1000 nits) van het scherm draagt bij aan de game beleving.

Praktische eigenschappen van de Samsung Odyssey G9

De Samsung Odyssey G9 wordt geleverd met een staander waarmee je het scherm op de gewenste hoogte kunt zetten. Ergonomisch gamen behoort tot de mogelijkheden. Met een gewicht van 14,1 KG (met voet 16,7 KG) is het wel een vrij zware monitor. 

Het scherm is eenvoudig te bedienen en beschikt over diverse aansluitmogelijkheden in vorm van twee Displayport 1.4 aansluitingen, een HDMI 2.0 ingang en een USB-B aansluiting waarmee je het scherm een USB-hub kunt gebruiken. Let op, het scherm heeft géén ingebouwde speakers maar wel een 3.5 mm AUX uitgang voor een gaming headset of oortjes.

Betere gamebeleving met de Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor?

De Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor is verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten zoals BCC, Mediamarkt, Coolblue en Bol.com. Op de vraag of je een betere gamebeleving zult hebben met de Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor is het antwoord ja, als we naar de specificaties kijken. Voor de volledigheid is het wel goed om aan te geven dat je voor deze game beleving wel een krachtige gaming console tot je beschikking moet hebben om ook werkelijk voor een hoge framerate zichtbaar te maken op dit scherm.  Lang niet alle consoles kunnen immers deze toptechnologie op de juiste manier vertalen of bieden geen ondersteuning voor de ultrabrede resoluties van de Samsung Odyssey G9 C49G95T gaming monitor. Het is goed om dit eerst na te gaan als je gaat onderzoeken welk scherm je de beste gamebeleving biedt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer