Home Elektronica Seagate Expansion Portable 4TB, de complete review

Seagate Expansion Portable 4TB, de complete review

by Rob
Seagate Expansion Portable 4TB

De Seagate Expansion Portable 4TB is een externe harde schijf die veel verkocht wordt. Bij veel webshops wordt deze harde schijf als best verkopende product aangeboden. Komt dit door de aantrekkelijke prijsstelling van de Seagate Expansion Portable 4TB of spelen er ook andere overwegingen mee om de keuze voor deze externe harde schijf te maken? In deze complete review, waarbij we model STEA4000400 nader bekijken, ontdek je het antwoord.

Wat kun je verwachten van de Seagate Expansion Portable 4TB?

Als je op zoek bent naar een geschikte externe harde schijf en je bent een beetje prijsbewust is de kans groot dat je de Seagate Expansion Portable 4TB als een van de alternatieven ziet. Je kunt deze harde schijf immers kopen (verkrijgbaar bij aanbieders als Bol.com, Coolblue, BCC en Mediamarkt) tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De vraag die wellicht bij je opkomt is wat je kunt verwachten van deze externe harde schijf. Worden er concessies gedaan om de prijs te drukken? Om meteen het antwoord te verklappen: dit is niet het geval. Er zijn een aantal praktische verbeterpunten te benoemen maar dit zijn slechts details. Met de Seagate Expansion Portable 4TB doe je een uitstekende koop.

Onze review

Laten we onze review beginnen met de prijsstelling. De prijs voor deze harde schijf ligt rond de 100 euro. Wellicht ben je zelf al gaan rekenen. Als dit niet het geval is: je betaalt ongeveer tweeënhalve cent per GB. Je zou bijna de conclusie trekken dat “goedkoop vast wel duurkoop” is maar onze review geeft absoluut een ander beeld.

Als je kijkt naar het praktisch gebruik van deze externe harde schijf valt het meteen op dat je geen voedingsadapter nodig hebt voor het gebruik hiervan. Het apparaat heeft voldoende energie aan de (via de USB 3.0 kabel) meegeleverde stroom. Deze kabel, met een USB 3.0 Micro-B 10 pin connector aan de ene en een USB-A connector aan de andere zijde wordt meegeleverd. Met betrekking tot de prestaties van de externe harde schijf word je niet teleurgesteld. De capaciteit van 4×1000⁴ bytes is prima maar ook de verwerkingssnelheid (lees- en schrijfsnelheid) is gewoon goed. Het afspelen van een film die op de harde schijf staat gaat bijvoorbeeld zonder haperingen. Hoewel de harde schijf bestaat uit draaiende elementen wordt deze niet extreem warm. Ook de geluidsproductie van de is zeer acceptabel. 

Seagate Expansion Portable 4TB (model STEA4000400) kopen? 

De Seagate Expansion Portable 4TB is 11.7 cm lang, 8 cm breed en 2.1 cm dik. Dit is een relatief compacte afmeting voor een externe harde schijf. Hierdoor is deze externe geheugen uitstekend geschikt om mee te nemen op locatie. Een nadeel van deze harde schijf is dat de meegeleverde USB kabel, met een lengte van 44,5 centimeter, in de praktijk vaak net even te kort zal zijn. Daarnaast is deze harde schijf uiteraard niet zo stil en niet zo snel als je dit zou vergelijken met een SSD toepassing. Dit zijn echter geen redenen om af te zien van de keuze om dit apparaat te kopen. Eigenlijk is dit wat ons betreft zelfs een aanrader als je een gebruiksvriendelijke oplossing zoekt om opslag aan je computer toe te voegen of bestanden mee wilt nemen voor gebruik elders.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer