Home Startups Shell richt zich meer en meer op tech voor een betere toekomst

Shell richt zich meer en meer op tech voor een betere toekomst

by Redactie
Shell richt zich meer en meer op tech voor een betere toekomst

Als er in de komende jaren banen bij gaan komen bij Shell, en dit zal gebeuren, dan is de kans groot dat dit banen in technologie zijn. Dat komt onder andere door de koers die het bedrijf momenteel vaart. In die koers zijn nieuwe energie en nieuwe technologieën heel belangrijk. Het is dus ook niet meer dan logisch dat hier de nieuwe kansen liggen. Het is ook interessant om eens nader te kijken wat die kansen dan precies zijn en waar de banen te vinden zullen zijn. Dit maakt het net wat gemakkelijker.

Nieuwe energie

De divisie New Energies, die zich zoals de naam doet vermoeden richt op nieuwe energie, is de divisie waar de meeste groei op het gebied van banen te vinden is. Het gaat dan bijvoorbeeld om technieken met betrekking tot zonne-energie en windenergie. In recente jaren groeide deze divisie al met 150 banen en binnen vijf jaar komen daar nog eens 500 tot 700 banen bij, zo wordt voorspeld door de kenners op dit vlak. Wie dus geïnteresseerd is in energie en in nieuwe technologie, heeft een goede kans om bij de multinational onderdak te vinden in een baan die er nu nog niet is.

Voorloper

Er is nog een andere belangrijke reden waarom het grote bedrijf juist in Nederland de groei van het aantal banen voorziet. Het is natuurlijk niet zomaar dat het er juist voor kiest om hier de divisie te laten groeien. Zelf stelt de multinational dat de tak New Technologies, hier is ontstaan. Het noemt Nederland de bakermat van deze divisie. Doordat het land de kans heeft om leider te worden in de transitie naar nieuwe en schone energie, is het voor een bedrijf dat zich in deze branche plaatst heel belangrijk om dichtbij te zijn daar waar het allemaal gebeurt.

Wetenschappers en ingenieurs

Wetenschappers en ingenieurs hebben altijd al in grote aantallen onderdak gevonden bij de multinational, maar het zijn ook de komende jaren juist deze mensen die in de nieuwe banen terecht zullen gaan komen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat in de vestiging van het bedrijf in Amsterdam een flink aantal nieuwe functies te vervullen zal zijn. Dit is dus een gunstige ontwikkeling te noemen voor de gehele Nederlandse technologiesector. Dit is bovendien ook opvallend omdat in recente jaren het bedrijf juist steeds meer werknemers liet afvloeien. Daar lijkt nu een hele duidelijke kentering in te komen door de opkomst van de nieuwe ontwikkelingen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer