Home Smartphones & Tablets Shopping apps (laten) maken: waar moet je aan denken?

Shopping apps (laten) maken: waar moet je aan denken?

by Redactie
Shopping apps (laten) maken waar moet je aan denken

Van het gemiddelde totale aantal uur dat wij op onze smartphone zitten, wordt er zo’n 3 uur besteed aan shopping apps en shopping websites. Die laatste worden vooral gebruikt voor incidentele aankopen. Wanneer er een keuze gemaakt moet worden tussen shopping apps en shopping websites, gaan vaste klanten juist liever voor shopping apps. Is een shopping app eenmaal geïnstalleerd op een smartphone? Dan zal de gebruiksfrequentie in hoog tempo toenemen. En daar wil jij als ondernemer natuurlijk maar wat graag de vruchten van plukken. In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij het (laten) maken van dit soort shopping apps.

Native, web of hybride aanpak?

Voor de ontwikkeling van shopping apps kun je kiezen voor een zogenaamde native, web of hybride aanpak. Een hybride aanpak is een combinatie van een native aanpak en een web aanpak. Maar wat houdt dat precies in?

Native app

Een native app is een app in de puurste vorm, tot stand gekomen door ontwikkeltools en in een ontwikkeltaal die voor een specifiek toestel of platform – denk aan Android of iOS – beschikbaar is.  Al jarenlang domineren beide toestellen ons mobiele landschap en samen representeren ze zelfs 97% van alle mobiele bezoekers. Om die reden moet je er bij het (laten) maken van shopping apps voor zorgen dat deze op Android en iOS werken. Alleen zo kun je jouw beoogde doelgroep bereiken. Zo’n native app is door mobiele gebruikers te downloaden in de verschillende appstores. Tevens heeft het toegang tot alle functionaliteiten van een toestel. 

Web app

Technisch gezien is een web app niets anders dan een website die je via een browser opent. Aangezien alle toestellen zo’n app kunnen openen, kan met deze aanpak een groot publiek worden bereikt. Helemaal wanneer een web app een zogenaamde responsive design zou hebben: een design waarbij je ook met een laptop of een tablet prima uit de voeten kunt (lees: optimaal gebruik van de app met toestel én tablet én laptop). Een web app hoeft maar een keer gemaakt te worden, omdat automatisch de laatste versie geladen wordt. Ook updates worden centraal uitgevoerd. Echter, in tegenstelling tot met een native app loop je met een web app wel promoties en andere voordelen van de verschillende appstores mis.

De voordelen van native shopping apps

Met native shopping apps kun je jouw klanten op een vrij eenvoudige manier gebruik laten maken van de voordelen ervan ten opzichte van alleen mobiele websites. Zo kun je je loyale klanten verrassen met exclusieve coupons, claimbare cadeaus, aanbiedingen en digitale giftcards. Wanneer je klanten een app op hun toestel hebben waarmee ze kunnen bankieren, kunnen ze ook in een native shopping app snel en eenvoudig afrekenen. Het zijn deze voordelen voor de klant waardoor jij de conversie van je webwinkel kunt verhogen.

Welke voordelen mogen volgens jou absoluut niet ontbreken in shopping apps?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer