Home Elektronica Smart wasmachines – wat kun je van ze verwachten?

Smart wasmachines – wat kun je van ze verwachten?

by Redactie

Nieuwe wasmachine nodig? Een keus is vaak nog niet zo gemakkelijk gemaakt. Tegenwoordig zijn er veel ‘slimme’ huishoudelijke apparaten en accessoires op de markt die klusjes zoals wasjes draaien eenvoudiger moeten maken. Ben jij op zoek naar een smart wasmachine? Wij vertellen je meer over wat je ervan kunt verwachten.

Wat zijn smart wasmachines?

Smart wasmachines zijn, net zoals andere smart apparaten, in te stellen en te besturen met behulp van je tablet, smartphone of zelfs je smartwatch! Alles wat je nodig hebt is een wifiverbinding en de juiste app. Via jouw gadget bepaal jij het programma en de starttijd. Je hoeft er niet eens thuis voor te zijn. Deze apparaten hebben tevens verschillende ‘slimme’ functies. Denk aan een sensor voor de vuilheidsgraad van de was en een automatische wasmiddeldosering. Vind je nog een sok in de wasmand die je over het hoofd hebt gezien? Met een slimme machine is het mogelijk deze later in het programma nog toe te voegen.

Wat zijn de voordelen van smart wasmachines?

Het grootste voordeel is dat je het apparaat aanzet wanneer je maar wil. Start het programma tegen het einde van je werkdag en je komt thuis wanneer je was schoon is. Doordat deze machines handige functies hebben, waaronder automatische wasmiddeldosering en vuilheidsgraadsensoren, gebruik je nooit meer wasmiddel, water en energie dan nodig. Bovendien brengt het veel woongemak met zich mee. Staat je machine op zolder en heb je een pan op het vuur staan? Geen zorgen! Jij zet het apparaat aan met je app, terwijl je je maaltijd in de gaten houdt.

Zijn er ook nadelen?

Hoewel smart wasmachines steeds beter en populairder worden, hebben ze ook wel wat nadelen. Ten eerste ligt de aanschafprijs voor deze apparaten wat hoger dan voor normale apparaten. Toch zal het gebruiksgemak en de besparing tijdens het gebruik vaak ruimschoots opwegen tegen dit nadeel. Bedenk wel dat het plezier dat je van het apparaat hebt, grotendeels afhangt van de te gebruiken app. Een ingewikkelde app die zijn werk niet goed doet, kan ervoor zorgen dat je spijt krijgt van je aankoop.

Welke app bij welke smart machine?

Er zijn smart wasmachines van verschillende merken op de markt, waaronder AEG, Bosch, Siemens, Miele, Samsung en LG. Welke app je gebruikt, is afhankelijk van het merk. Smart wasmachines van Siemens en Bosch zijn te bedienen middels de Home Connect app. Voor LG download je de ThinQ app en voor AEG is er de AEG Care app. De SmartThing app is te gebruiken voor de Samsung wasmachines en Miele wordt met behulp van de Miele@mobile app bediend.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer