Home Elektronica Sonos Play 1 en de Sonos One, de verschillen en de aanbiedingen

Sonos Play 1 en de Sonos One, de verschillen en de aanbiedingen

by Rob

Sonos is een zeer gebruiksvriendelijk multi-room speaker systeem dat bij Apple gebruikers zeer populair is. Het Sonos systeem komt met betrekking tot beleving en design – strakke witte en zwarte spealers – overeen met andere devices van dit merk. De snelle groei van het Sonos aanbod komt tot uiting door innovaties van dit merk. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat je regelmatig een Sonos One aanbieding op Bol.com of een Sonos Play 1 aanbieding bij Coolblue voorbij ziet komen. De vraag is dan ook of je moet kiezen voor die Sonos Play 1 of juist de keuze moet maken voor de Sonos One optie. Hoewel deze systemen op het eerste gezicht veel overeenkomsten hebben en zelfs met betrekking tot de naamgeving erg op elkaar lijken, zitten er grote verschillen tussen deze systemen. In deze review nemen we de verschillen tussen beide apparaten met je door en vertellen we wat prijstechnisch de meest interessante aanbiedingen op dit gebied zijn.

Waarom kiezen voor Sonos?

Sonos is in 2002 opgericht en is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een zeer populair multi-room speaker systeem. Met dit systeem kun je door het hele huis naar het aanbod van de meest populaire muziek streamingdiensten luisteren. De tijd van kabels trekken is in dit digitale tijdperk duidelijk tot een eind gekomen. Alle speakers zijn met elkaar verbonden en eenvoudig te bedienen met je iPhone, iPad, Mac of een ander apparaat. Je verbindt één speaker met je draadloze netwerk en kunt dit Sonosnet steeds verder uitbreiden tot een maximum van 32 speakers. Alleen voor het gemak is Sonos al een overweging waard! 

Sonos is een merk dat zich richt op het totaalconcept. Hierbij wordt een afweging gemaakt tussen audio kwaliteit, gemak en prijsstelling. Sonos komt hiermee dus moeiteloos in aanmerking voor de titel “beste koop”. Het is een systeem dat eenvoudig uit te breiden is. Daarnaast krijgt het systeem automatisch een update waardoor het minder snel zal verouderen. In dit opzicht heeft Sonos dus veel overeenkomsten met Apple. Daarnaast hebben de Sonos speakers een minimalistische vormgeving door het gebruik van de kleuren wit en zwart. Het grote voordeel hiervan is dat het systeem op vrijwel geen enkele manier de uitstraling van de inrichting zal beïnvloeden.   

Sonos Play 1, de kleinste speaker uit het Sonos assortiment

sonos play 1

De Sonos Play 1 is de kleinste speaker uit het Sonos assortiment en hiermee zeer geschikt voor iedere boekenplank. Je kunt deze Sonos zelfs in je badkamer plaatsen want deze boxen zijn spatwaterbestendig. De Sonos Play 1 speaker is een mono speaker maar je kunt dit eenvoudig oplossen door meerdere speakers met elkaar in verbinding te stellen. Dat is een uitstekende keuze omdat het systeem zonder hapering of vertraging werkt. De aanleg van een duo systeem is dus goed mogelijk. De bediening van de speakers gaat uiteraard via de Sonos app. Met behulp van Trueplay kun je de Sonos Play 1 speaker extra kalibreren voor gebruik in de gekozen ruimte, dus de akoestiek in je huis. Het ingaan op een mooie Sonos Play 1 aanbieding is dus nog altijd een goede keuze.

Lees ook: YouTube afspelen op Sonos speakers

Sonos One, de speaker met stembediening

Sonos One kan gezien worden als de geavanceerde opvolger van de Sonos Play 1. Het grote verschil is dat je geen iPhone, iPad, Mac nodig hebt om de gewenste muziek uit je speaker te laten schallen. Sonos One is immers de speaker met stembediening. De speaker wordt ondersteund door Google Assistant, Amazon Alexa en Siri. Je kunt ook de touch bediening gebruiken. Met een kleine aanraking op de speaker zet je het volume hoger en met een simpele swipe ga je naar het volgende- of vorige nummer. Voor een sensationeel home-cinema surround-sound kun je de PLAYBAR of PLAYBASE toevoegen. Het apparaat is uiteraard spatwaterdicht dus ook te gebruiken in de sanitaire ruimtes. Als je een interessante Sonos One aanbieding tegenkomt, is dit dus zeker een overweging waard! 

Verschil tussen Sonos Play 1 en de Sonos One

De keuze tussen een Sonos Play 1 aanbieding en een Sonos One aanbieding hangt voor een groot deel af van jouw wensen op dit gebied. Daarom is het goed om het verschil tussen de Sonos Play 1 en de Sonos One onder je aandacht te brengen. Vooral de stembediening van de Sonos One is het voornaamste verschil met diens voorganger. Daarnaast is er zoals aangegeven een verschil met betrekking tot de bedieningsknoppen

De Sonos One en Sonos Play bevatten beiden een mid-range woofer en een tweeter. De mid-range woofer kan de midden- en lage (bas) tonen goed weergeven en de tweeter zorgt voor een uitstekende weergave van de hoge tonen. De afmetingen en het gewicht van beide systemen komen overeen. De Sonos speakers hebben een compacte afmeting en zijn voorzien van rubberen voetjes om het doordreunen te voorkomen. Met behulp van muurbeugels kun je de speakers ook eenvoudig aan de muur bevestigen waarmee je het “doordreun probleem” ook voorkomt.  

Bekijk ook zeker onderstaande YouTube video over de Sonos One:

Aan de achterkant van de speaker zit de ethernet aansluiting. Daarnaast vind je op de Sonos One een handige “pairing” knop om connectie te maken met andere speakers. Een Sonos One aanbieding voor 2 stuks zoeken is dus zeker een overweging waard! Uiteraard kun je de Sonos Play 1 ook “pairen” met de Sonos familie maar dat gaat via de app. Het is overigens niet mogelijk om Sonos Play 1 en de Sonos One aan elkaar te koppelen. Houd hier rekening mee bij het aanleggen van een duo systeem. 

Waar kun je de Sonos One of Sonos Play 1 het beste kopen?

Sonos is erg snel met het ontwikkelen van de systemen. Sonos One is in 2017 geïntroduceerd en inmiddels (sinds maart 2019) is de tweede generatie van dit systeem al verkrijgbaar. Deze next gen heeft een snellere processor en meer geheugen waarmee dit apparaat nog beter geschikt is op de updates die eraan komen. Daarnaast beschikt deze nieuwe generatie over een Bluetooth Low Energy ondersteuning waarmee je het systeem heel eenvoudig kunt aansluiten. 

Sonos is verkrijgbaar in alle gangbare winkels waar je Sonos producten vindt. Dit zijn de  diverse bekende mediazaken zoals Mediamarkt en Expert maar ook Coolblue en Bol.com. Je kunt het Sonos systeem in het wit en in het zwart kopen. Ook is het mogelijk om de Sonos One in duo of zelfs 3 stuks te kopen.

De prijsstelling van Sonos One ligt uiteraard een stukje hoger in vergelijking met de Sonos Play 1. Een Sonos One 2 stuks aanbieding heeft uiteraard een voordeligere prijsstelling. Ondanks de iets hogere prijs zijn de Sonos One speakers wel de best verkochte speakers van het merk. Het systeem is (Net als Apple) van uitstekende kwaliteit waarmee je dus een lange termijninvestering doet. Dit is ook nog altijd het geval als je zou kiezen voor de “oudere” Sonos systemen. De introductie van de tweede generatie betekent dat er her en der wel een aanbieding Sonos Play 1 en eerste generatie Sonos One te krijgen is. Dit maakt deze keuze prijstechnisch weer zeer interessant!

De Sonos One of Play 1 kun je onder meer bij de volgende webshops kopen:

Aanbieding Sonos Play 1 en Sonos One

Wil je een Sonos Play 1 of Sonos One kopen dan is het aan te raden om de aanbiedingen bij verschillende mediazaken en webwinkels in de gaten te houden. Zo is de Sonos One regelmatig in de aanbieding bij onder meer Coolblue en Bol.com. Door de stijlvolle speakers tijdens een aanbieding te kopen bespaar je al snel tientallen euro’s wat je juist weer de kans geeft om te investeren in het duo systeem van Sonos.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer