Home Internet Stoppen met Facebook; wanneer is het tijd?

Stoppen met Facebook; wanneer is het tijd?

by Rosalyn van Moorselaar
Stoppen met Facebook; wanneer is het tijd?

Denk jij erover om te stoppen met Facebook? Als je wilt stoppen met Facebook, ga je natuurlijk eerst bij jezelf na waarom je ermee wilt stoppen. Tenslotte is het jammer om ergens mee te stoppen wat je vaak in jaren hebt opgebouwd. Maar als je de knoop eenmaal hebt doorgehakt, wil je ook weten hoe je ermee kunt stoppen. Wij denken graag met je mee!

Waarom zou je met Facebook stoppen?

Er zijn diverse redenen om te stoppen met Facebook. Een aantal daarvan zijn:

  • Je houdt van je privacy en vindt het niet prettig dat Facebook allerlei data over jou verzameld.
  • Het kost je veel te veel tijd en je merkt dat het je maar weinig oplevert.
  • De vrienden die je er spreekt, kun je ook contacten via Whatsapp of andere media, dus Facebook heeft geen toegevoegde waarde (meer) voor jou.
  • De nieuwsitems die je er bekijkt zijn niet veel anders dan die op de diverse nieuwswebsites.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. De voornaamste reden voor mensen om te stoppen met Facebook is echter dat het te veel tijd kost en dat men er eigenlijk weinig plezier meer van heeft. Het medium lijkt een beetje overbodig te worden.

Facebook en privacy

Privacy is ook een belangrijke reden dat mensen met Facebook stoppen, vooral na het schandaal van afgelopen jaar. De gegevens van vele duizenden mensen lagen daarmee op straat. Maar als je om die reden met Facebook stopt, zou je eigenlijk ook met Instagram en Whatsapp moeten stoppen. Deze apps maken namelijk ook deel uit van Facebook.

Kun je zomaar stoppen met Facebook?

Je kunt op ieder moment stoppen met Facebook, maar het is wel zo dat social media altijd verslavend is. Het is dus zaak om radicaal te stoppen. Ook wanneer je denkt dat je de app niet veel gebruikt, zal je merken dat je die bijna dagelijks checkt. Wanneer je hem verwijdert van je smartphone, zal je vinger nog regelmatig naar de plek gaan waar het icoontje van de app vroeger stond. Het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat om met Facebook te stoppen, anders zal het weer gaan kriebelen en is de kans groot dat je er weer mee begint.

Hoe kun je je account verwijderen op Facebook?

De meest gekozen optie om te ‘verdwijnen van Facebook’ is om je account te deactiveren. Dit kun je doen via Instellingen. Daar kies je voor Algemeen en vervolgens Algemene accountinstellingen. Daar kun je klikken op Account beheren – Bewerken. Vervolgens kun je Je account deactiveren.

Je account definitief verwijderen is ook mogelijk als je wilt stoppen met Facebook. Uiteraard heeft Facebook het je hierbij niet makkelijk gemaakt. Als je voor deze optie kiest, verdwijnen echt al je gegevens van Facebook. Je kunt een kopie van de data maken via Accountinstellingen en Algemeen. Daar kun je Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens. Weet je zeker dat je je account definitief wilt verwijderen, dan dien je hiervoor een formulier in te vullen.

Lees ook: De 10 handigste apps op een rij

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer