Home Gaming Terug naar de PlayStation Old School

Terug naar de PlayStation Old School

by Redactie
Terug naar de PlayStation Old School

Zoals eigenlijk alles in het leven zo nu en dan eens teruggrijpt op retro en klassiek, zo gebeurt dit ook in de gamewereld natuurlijk met enige regelmaat. Wat je misschien vooral verwacht op dat vlak is dat oude games een nieuwe kans krijgen. Of dat ze in een nieuw jasje gestoken worden. Wat tegenwoordig echter vooral populair is, is het terugkeren van oude consoles. Een console die momenteel aan de vooravond staat van een tweede leven is de originele PlayStation. De console uit midden jaren negentig van de twintigste eeuw krijgt een herintroductie van Sony.

Niet hetzelfde

Het is wel belangrijk om erbij te vermelden dat de oude PlayStation uit 1994 en het nieuwe model niet hetzelfde zijn. Liever gezegd, er is wel een kleine moderniseringsslag aan te pas gekomen. Zo is de nieuwe variant, die de naam Classic gaat dragen, nog maar half zo groot als het originele model ooit was. Dit komt vooral omdat er een belangrijk verschil is tussen toen en nu. CD’s zijn immers niet meer van deze tijd. Die heb je dus ook niet nodig om spellen te kunnen spelen op de nieuwe variant. Dat is gelukkig heel anders geregeld tegenwoordig. Daardoor neemt hij ook minder ruimte in.

De games

Dat je geen cd meer nodig hebt om een game te spelen betekent gelukkig niet at de games waar het ooit allemaal mee begon ook niet meer te spelen zijn. Die zijn er namelijk juist wel. Bovendien heb je een groot deel van de echte klassiekers direct al in bezit wanneer je de console koopt. Dat is te danken aan het feit dat er 20 direct op de console zijn geplaatst. Klassiekers die in ieder geval tevoorschijn zullen komen zijn Final Fantasy VII en Tekken 3. De oudere gamers zullen direct herinneringen naar boven voelen komen wanneer ze deze namen horen.

Niet duur

Wat vooral ook leuk is, is dat je voor weinig geld je oude liefde kan terugvinden. Zoals het ook niet veel hoeft te kosten om de nieuwe generatie kennis te laten maken met de games en de console waar het voor jou allemaal mee begon. Wanneer je de Classic namelijk wilt aanschaffen, dan zal je nog geen 100 euro kwijt zijn, zo stelt Sony. Dat is dus eigenlijk gewoon helemaal niets. Leuk om cadeau te doen, maar zeker ook leuk om zelf gewoon te kopen. Wat de reden ook is om eraan te beginnen, je zal er zeker geen spijt van krijgen voor die prijs.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer