Home Internet Is Ticketswap wel zo veilig?

Is Ticketswap wel zo veilig?

by Rosalyn van Moorselaar
Is Ticketswap wel zo veilig?

Ticketswap is een site waarop je tweedehands kaarten kunt kopen en verkopen. Het is niet de enige site waarop dit kan en de secundaire kaartverkoop heeft een niet al te beste naam. Is Ticketswap betrouwbaar? Is Ticketswap veilig? Deze vragen zullen hieronder niet 100% beantwoord kunnen worden. Vorm dus ook je eigen mening.

Is Ticketswap betrouwbaar?

Als je kaarten wilt verkopen, moet je een Facebook account hebben anders kan je geen account aanmaken op Ticketswap. ls je een account hebt aangemaakt kan je alleen niet-persoonsgebonden kaarten te koop aanbieden. Ook is er een maximum vraagprijs. Deze mag namelijk nooit hoger zijn dan 120% van de hoogst gehanteerde ticketprijzen. Op die manier wil men voorkomen dat de site gebruikt wordt door handelaren die op deze manier grof geld willen verdienen met de handel in tweedehands kaartjes. De koppeling met Facebook is bedoeld om controle te kunnen toepassen op de verkoper. Om de transactie mogelijk te maken, moet je natuurlijk ook andere gegevens zoals naam, bankrekening en telefoonnummer verstrekken.

Is Ticketswap veilig?

Als jij een tweedehands kaartje wilt kopen, ga je eerst op zoek naar het gewenste evenement en dan zoek je een ticket dat jou aanstaat. Heb je een kaartje gevonden voor een prijs die jou wel aanstaat dan klik je hierop en word je naar een betaalscherm geleid. De verwerking van de betaling duurt een dag en vervolgens krijg jij digitaal je ticket toegestuurd. Maar hoe zit het dan met de echtheid van het kaartje? Ticketswap maakt afspraken met organisaties om de echtheid van kaartjes te kunnen garanderen. Dit systeem noemt men Secure Swap. Je kan aan het gelijknamige logo zien of het kaartje dat jij wil kopen wordt gegarandeerd met Secure Swap. Dan is er de garantie dat het aangeboden kaartje ongeldig wordt gemaakt en de koper een uniek nieuw ticket krijgt na betaling. Op die manier is fraude uitgesloten. Maar niet alle organisaties maken gebruik van dit systeem.

Wat gebeurt er bij problemen?

Als het gekochte ticket niet geldig blijkt te zijn, zal Ticketswap proberen het probleem op te lossen door koper en verkoper in een chat gesprek bij elkaar te brengen. De risico’s met betrekking tot de geldigheid van een ticket blijven echter altijd bij koper en verkoper. Ticketswap geeft aan dat het de intentie heeft om de transparantie in de secundaire kaartverkoop te verbeteren. Door de koppeling met Facebook is er meer inzicht in de verkopers en is ook te zien hoe vaak een verkoper al eerder tickets heeft verkocht.

Ticketswap review

Als je op internet kijkt, zal je zien dan de Ticketswap reviews lijken te bevestigen dat de site inderdaad er voor lijkt te zorgen dat de secundaire kaartverkoop meer doorzichtig wordt. Maar je zal hier ook geen tweedehands kaartjes vinden van top evenementen die binnen de kortste keren zijn uitverkocht. Voor dat soort kaartjes is er nog steeds een markt waar de prijzen veel hoger zijn dan het maximum van 120% dat Ticketswap hanteert. Wil je gebruikmaken van de site? Bekijk dan altijd eerst even de meest recente Ticketswap reviews.

Lees ook: De 4 beste online foto opslag websites

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer